неделя, 11 април 2010 г.

Неделен поздрав # 11


Това е Крис в понеделник ,на село - дебне плъх. Не го хвана, естествено , плъховете са хитри и имат по няколко аварийни изхода...
А преди два дни гледах по телевизията един филм в малките часове, там една госпожа бе заела същата поза като Крис и с почти същото облекло (няколко каишки) , само, че при нея плъхът се появи отзад и ...тя го хвана , с каквото можа :)
Впрочем , Крис е от порода - "птичари" и не е за лов на обитатели на дупки, там експерти са териерите и особенно -дакела . То за това и формата му е така селектирана , издължен, с остра муцуна и къси крачета - идеална форма за вмъкване в дупки... Хайде спирам, че ще изтърва идеята...
А Крис все пак хвана четири- пет бели пеперуди за около час.. Жалко ,че не и направих снимки. Бях прибрал апаратчето и не ми се влизаше в къщи.
А да имаш бяло куче хич не е практично. Бели дрехи също. Мисля, че още имам една-две бели ризи, но не съм ги обличал отдавна. А за бял панталон и дума да не става!
Помня, на следващото лято след като се уволних имах бели джинси, моряшка фланелка, бели, плетени мокасини ...Бях млад , красив, висок, строен ,с два еднакво дълги крака и без никакво шкембе...Имах само един недостатък - бях вече женен, но се преглътваше..
Така е приятели, когато спомените започнат да превишават мечтите , значи - минали сме баира, стигнали сме върха и се спускаме на долу. Но това е нормално, слизайки пак може да се радваме ,а и да свършим нещо...Важното е да не се спънем и търколим през глава надолу.
И макар, че април прилича повече на февруари, то лятото наближава...
А песента на Панайот Панайотов най се доближава до настроението ми сега. Дано ви допадне и на вас!:)
------------------------


12 коментара:

  1. Интересна работа - отбелязан е отвън е един коментар, а на практика го няма. За това правя проба, дали този дето го пиша ще излезе :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това със спъването надолу понякога може да е добро вместо лошо. Може да опресни нечии мозък :D

    ОтговорИзтриване
  3. Да,momenti-momenti - :) -интересно, коментарът ти излезе след известно забавяне...Веоятно е от моята връзка с интернет в момента :)

    ОтговорИзтриване
  4. В моя случай не беше добро, размъти го повече :))
    Добре е ,че все пак успях да се спра ,хванах се за едни храсти в последния момент....

    ОтговорИзтриване
  5. Даа, бяло куче - непракитчно!
    Но ако имаше бяла яхта, тогава и белият костюм и бялото куче щяха да са на мястото си :)))
    Черното куче е по-практично, но не се вижда в тъмното. Чочо за това е с бял нагръдник :)

    ОтговорИзтриване
  6. И Джак беше черен...:(
    А яхтата ще я прескоча, наборе, всички селяни се метнаха на яхти . И аз искам летяща чиния...,а по-добе, тенджера :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Е, не мога се съглася. Да имаш бяло куче не е като да носиш бели дрехи. Особено пък сетер - това си е кучето - котка. Имам предвид, че се почиства само. Гарантирам лично, защото често моята ме изнервя с половинчасово мляскане след разходка. А пък ако роси дъждец...мляскането е няколко часа:)
    Една друга прилика има обаче с белите дрехи - кара те да стъпваш по-напето и гордо да се оглеждаш:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Наборе, от това, че преди това селяните се бяха метнали на беемвета и мерцедеси, колите не станаха по-лоши :)
    Алиса,
    всяко здраво животно се почиства само. Лошото на бялото куче е, че по му личи, докато го направи :)))

    ОтговорИзтриване
  9. @Алиса - E,да не е едно и също. Когато съм с бели дрехи съм оплескан и аз...Не,че сега не съм, но не ми личи толкова :)
    А иначе и ти и набора сте прави - той, че всички се чистят и ти, че сетера е котка:) Не само за чистенето, може би само пуделите са по-суетни..Пудел не сме имали :)

    ОтговорИзтриване
  10. Колите, наборе по принцип не са лоши, но като паднат в ръцете на селяндури (разбирай, не обитатели на село, а нарицателното) ..виждаш на какъв хал стават. То не само колите , де:))

    ОтговорИзтриване
  11. Прав си, наборе. Както путката е тип мъжки характер, така и селянията е вид бит и духовност. И двете нямат нищо общо нито с местопребиваването, нито с месторождението :)

    ОтговорИзтриване