събота, 27 март 2010 г.

Векът на АЗ-а *


* Това донякъде е като допълнение - илюстрация на "Демокрацията , начин на употреба"
----------------------------------------
"Тези серии са за това как онези на власт са използвали теориите на Фройд, за да се опитат да контролират опасната тълпа в ерата на масовата демокрация" - Адам Къртис.
---
За много хора в политиката и бизнеса, триумфът на Аз-а е крайния израз на демокрацията, където властта най-накрая се е пренесла в хората. Със сигурност хората могат да си мислят, че те управляват, но наистина ли е така?
"The Century of the Self" разкрива неразказаната и понякога спорна история за разрастването на консуматорското общество във Великобритания и САЩ. Как е създаден всеконсумиращият Аз, от кого и в чии интерес?
Зигмунд Фройд, бащата на психоанализата, променя дълбоко начина, по който гледаме на човешкото съзнание и работата му. Неговото влияние върху 20 век е масово. Този документален филм разглежда въздействието на теориите на Фройд върху възприемането на човешкото съзнание и начините, по които агенциите за връзки с обществеността и политиците са използвали това през последните 100 години за "фабрикуването на съгласие". Между главните герои са самият Фройд и неговият племенник Едуард Бернейз, който пръв използва техниките на психоанализата в рекламите. Той често е смятан за "бащата на връзките с обществеността".
"The Century of the Self"
задава по-дълбоките въпроси за корените и методите на модерния консумеризъм, представителната демокрация и техните последици. Филмът поставя под въпрос и начина, по който ние гледаме на себе си, отношението към модата и лекомислието.
---------------------------------
Може да го изтеглите (торент) : (4 x AVI) , (2 x DVDs)

---------------------------------
колаж - авторът (Автопортрет със Зигмунд Фройд)

Няма коментари:

Публикуване на коментар