понеделник, 12 април 2010 г.

Етюд тирбушон(к)и *




* Как хубаво звучи ТИРБУШОНКИ, нали?! Почти като заменки...
ЗАМЕНКА - каква агресивна лепнеща (и дори капеща) сладост ,преливаща в невинна нежност....Наистина възможностите на нашия език в словесната изразност са сравними с тези на Фотошоп в дигиталното изкуство!
Прокуратурата в момента разследвала около 5000 заменки. От което всеки нормален (и непредубеден, или не дай, Боже заинтересован) човек ще си направи извод, че тези, които по една,или дуга причина не ги разследва са поне три пъти по толкова...А тия, за които няма и хабер, още три пъти по толкова...Понякога си мисля, дали българин не е измислил и шаха - нали се сещате, на първото квадратче едно зърно, на второто ....и на 64-тото ....няма толкова в хамбара :)))
Така е ,дами и господа, другарки и друграри, или обикновени фенове и фенки. Кой заменял, заменял , кой блял ,блял (и си писал в блога, макар, че едното не пречи на другото).Последният да духне лампата и да затвори вратата.
"Кьорав карти не играе " , казал народът и който може ,си го може, а на останалия еРекторат и светло бъдеще да му рисуваш и демокрация да му ашладисаш, или каквато и да е там заменка по темата, пак нищо няма да направи и ще вика, че и тези не са го оправили(достатъчно). Да, не се чудете, при нас заменките освен в материалната сфера намират радушен прием и в идеологията.
---
Или както на времето още ,един шоп бе казал :"Законът е като врата у поле. Само улавите се бутат в нея." А наскоро един зевзек изтърси по телевизията, че ако на мястото на Пилат Понтийски бил български съдия, сега нямало да празнуваме Великден .
-----------------------
колаж - авторът


5 коментара:

  1. Заменките са само част от картинката. Колко общинска и държавна земя се разпродаде за стотинки, ама това са си "законни" сделки. Ама да не сме спали:)

    ОтговорИзтриване
  2. На едната тирбушонка жилото ли се е показало или това е тирбушоняк?
    А за заменките - не е луд този, дето яде зелника...

    ОтговорИзтриване
  3. Владо, "Кьорав карти не играе" , народът сам си го е казал :)))
    А "заменки" не са само част от картината . Те са ЦЯЛАТА картина у нас .Всичко е заменка на ..всичко:))
    Спомни ли си за огледалото на дявола от "Снежната кралица" на Андерсен?! Ти си по приказките :)

    ОтговорИзтриване
  4. Нарочно го е оставила наборе, пък и то сега има едни метрономи, зализани, намазани, дето само по тирбушоняка се различават от момите :))
    Впрочем, то не е ново - това е погубило Римската империя..И там от чудене какво да правят, от разкош и гевезелък, са се изпедерасили...и чел си за края, нали...разни извратеняци и педали-императори.
    Докато начело са били истински мъже - били са наистина господари на света (...е,тогавашния):))

    ОтговорИзтриване
  5. Голяма, разбирай високо-развита, цивилизация са имали и кхмерите, но точно този проблем им е изял главата и на тях...
    Там, където неясната полова идентичност избуява напред, нещата скоро добиват трагикомичен характер...

    ОтговорИзтриване