петък, 11 март 2011 г.

Нежностъ №+5


i3D - HD
---
555
Въведение в перспективата  5


Така е, три петтици - заглавие, въведение и герои в картинката.
---
Всичко тръгна от морската звезда (5-лъчна). Тя определи "дълбочината" на перспективата посредством ъгъла между двата и долни крака (добре звучи, нали?). При правилните петолъчки той и останалите са 72 градуса (5х72 = 360),  тук не съм го мерил...А фонът е едно мое яке.
След това се заиграх .. и времето мина неусетно...нали се сещате за Ония виц - черния хумор :)

---
Честит ПЕТък с: ПЕТнадесет лалета  - Мими Иванова


--------------------------------------------------------------------------------
илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop-
наистина е малко играчка, при оператор Bevel and Emboss в полето Shading, долу, вдясно, след кликване в правоъгълничето срещу Shadow mode, което по подразбиране е черно, отваряте панел Color Picker Select и променяте shadow color по желание, а с виртуалния плъзгач отдолу настройвате Opacity%)
 

3 коментара:

  1. Кръстю, ние с теб да нямаме някаква телепатична връзка:)Вчера в червено...Днес щях да си кръстя поста - нежност!!!Но го промених в последния момент:)))Поздрави за илюстрацията! Хубав и усмихнат ден:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Има нещо такова и не само между нас...Не е телепатия, не му знам името, но съм го забелязал и аз от както имам блогове...Като ми се пооформи мисъл, ще напиша нещо..И други са споделяли подобно усещане :)
    Лек ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Внимавай някой да не те обвини,че изпитваш носталгия по социалистическото минало с тази петолъчка :)Наистина,хубава и нежна ретроспекция ,но защо трябва да се отричаме от историята си?!Между другото,днес и моят пост е с "нежна тематика" :)Пролетта ни разнежва,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване