четвъртък, 17 март 2011 г.

iнициация # 19 武士道|


7
въведение в перспективата 7
---
Благодарение на Бушидо духът на японците създава самобитна култура, която няма аналог в света, и я съхранява цели пет века, за да достигне тя непроменена до наши дни. Бушидо спомага за появата на много прекрасни лидери и то не само мъже, а и жени. Бушидо, това е призвание.
---
Япония ще пребъде! Въпреки всичко...Вече го е доказвала.
Чуйте барабаните:

武士道|


-------------------------------------------------------------------
PS - Когато на накой човек, пък и народ му е много зле, хленченето с него, до него и за него не му помага...Тогава е нужно да му се напомни за силните му страни, да се набляга на вярата му.
От личен опит го казвам...като ми дойде желание за писане, ще напиша нещо...
--------------------------
илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop)

10 коментара:

  1. Да, това е единственият народ, който може да се справи.

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Владо, иска ми се да добавя и нашия, но да не дърпаме дявола за опашката...Само такова бедствие ни е кусура... Те Ония ни стигат...

    ОтговорИзтриване
  3. Ако (съвсем хипотетично) се случи и тук, след това няма да има на кого да се помага и какво да се спасява. Казвам го със съжаление и чукам на дърво.

    ОтговорИзтриване
  4. Точка, ама ще пострадат и комшиите покрай нас,и в трите посоки...ще им върнем за всичко накуп (смях?)

    ОтговорИзтриване
  5. Японците са много дисциплинирани и стриктни! Дано се справят!

    ОтговорИзтриване
  6. Възхищавам им се - японците са интересен народ! Дано не им се налага да напускат страната си, иначе ще се оправят възможно най-бързо.

    Ние също ще се оправим,да не се налага, но по-бавно..

    ОтговорИзтриване
  7. diandra и ние ще се оправим, но напоследък свикнахме да ни оправят...но, живот и здраве, ако не ние, то тези след нас-или ще се оправят, или ще изчезнат :(

    ОтговорИзтриване
  8. А дали това, което се случва в Япония и други краища на света не е началото на края според календара на маите?!Днес тези, които мислят така може би се приемат като луди и обявявани за еретици ... Японците ще се оправят,да!Споделям мненията на оставилите коментари по-горе!Приятна вечер, Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  9. Живко, казано е - денят и часа ги знае само ..Ония.Ние трябва да сме винаги готови.То като погледнеш-багаж няма да вземаме,колко му е да се приготвим?!
    Лека нощ!

    ОтговорИзтриване