сряда, 11 май 2011 г.

@легория № 40


 [HD]
---

Pauca, sed bona *
--
  Raphael Saadiq - Let's Take A Walk


----------------------------------------------------------------
* Малко но хубаво
--
Особени цветове...Веднъж една клиентка беше споменала " особен цвят, като захабено бельо".  Питах бай Стоян, който знаеше всичко какъв е този цвят. Той помисли малко, усмихна се и рече:
-Имаше един тъпанар, като бях на работа в Коми...Всичкото мръсно бельо и ризите мяташе под леглото. Когато се сбереше голям куп, започваше да "пере".
Пущаше магнетофана, вадеше купа изпод леглото, бухаше го във ваната, която първо запушваше, пущаше врялата водада да се напълни до средата, наливаше течен сапун, запалваше цигара, обуваше дългите, гумени ботуши и влизаше във ваната, наметнат с шубата. Ние също бяхме наметнати с шубите, защото освен прозорчето на банята беше отворена вратата към стаята и прозореца на стаята, за да се изнизва по-бързо благоуханната мараня, също трудна за описване като аромат.
Във ваната стъпваше като щъркел, правеше въртеливи движения, танцови стъпки в такт с музиката и прочие...След това сменяше водата три пъти и изплакваше...След няколко месеца всички дрехи добиваха един цвят...не е каки точно, не е и бананов. Мога да го направя, още го помня...


4 коментара:

  1. :D Това, според една хумореска за дзен и дизайн, която четох наскоро, е "добър" цвят.
    Ученикът пита учителя кой цвят е по-добър, зеления или червения?
    -Глупако, - възкликва учителят, след като традиционно го е чукнал с пръчка по главата - добър е този цвят, за който не може да се каже зелен ли е или е червен!

    ОтговорИзтриване
  2. Да,Gloxy, той и самият дзен е така - всякакво нищо, или никакво всичко :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Много модерни цветове:)Харесват ми. Лека вечер, Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  4. Да, Цвети, налагат се интериорно :)))

    ОтговорИзтриване