понеделник, 22 август 2011 г.

Нежностъ № 27



 [HD
---

 Вчера стоях и гледах монитора. Прогнозата за времето. Сетих се, че Бетовен по едно време е бил глух. И че Емо беше представил един филм...и разсъждения около него. С обещание за още разсъждения, като му дойде времето...Филмът показвал какво ще е в 2210 година...
Не помня споменавал ли съм ви едно определение за циник, което ми допада :Циникът е човек, казващ на глас това, което останалите само си мислят (смях).
Тоест, че на огромната част от ближните ни не им пука какво ще става през въпросната година, тъй като и в най-смелите си мечти не се виждат в нея, дори и наследниците си...По някакво неписано етично правило аз и вие, четящите (все още) това правим изключение...
Че викам да започнем седмицата с една музика, написана от глух...дано я чуем хубаво. 

--
Честит понеделник, 2011г! Beethoven - Fur Elise


----------------------------------------------------------------

PS - "Искаш ли да имаш врагове - иронизирай." Елинор Рузвелт (смях)
--
Както и да е...по добре е май само с картинки, както я подкарах напоследък...Да си държа мненията за себе си. В началото, когато правех плахи стъпки в нет-пространството, се пъхах в разни форуми..Като  казах мнение и се сетих, дето една госпожа беше изказала сентенцията :"Мнението е като задника, всеки го има, но не трябва да го показва на всеки". На което и отговорих, че писаното и не ме впечатлява особено и ако иска, ще обнародвам пощата си да ми изпрати една снимка на задника си, който може да ми хареса повече...да ме прощава Господ на стари години...Май, че ме изгониха от него форум...
-
И друго, "денят се познава от сутринта", сигурно всеки е чувал тази сентенция...Преди няколко години майка ми ми припомни, че на резонния въпрос: "Какъв ще станеш като порастнеш?", съм отговарял: "Голям!"..."Те се смеят, а ти стоиш сериозен и ги гледаш", вика...Ама познах, 107 кила съм!..До преди няколко години имах само шкембе, сега отпрах и задник. Три месеца близо след операцията преди 3 години ядох със сонда, след това компенсирам...Ония ден седя на дворчето и закусвам филии с маргарин и ми стана смешно, като се сетих нещо: Така, както е тръгнало, ще трябва да мацвам и по малко маргарин отстрани на задника си, да го вкарвам по-лесно в пластмасовия стол, сещате се от ония тъп модел, дето са изляти заедно с облегалките за ръце ... 
Какво да се прави, от време на време трябва да става дума и за мен, нали е личен дневник на фокус...Няма да бъзикам само другите, я...
Приятна нова седмица...понеже започнах с прогнозата за времето, очертавало се да е горещо...И на лятото му се вижда края, обаче.
---

илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop)





8 коментара:

  1. Ех, наборе! Скоро ме среща един приятел и вика: „Брей! К'ва ти е побеляла брадата!“. Аз му се троснах: 'Ми ще побелее, няма да позеленее, я!“. След това смекчих малко и вметнах дежурна баналност: „Косата белее от ядове, брадата от удоволствия!“ и се усмихнах монализовски... Живот. Хедонистичен :)))
    За стола не си прав. Удобно е. Като се нахлузиш в него, след това можеш да сменяш позицията само с леко нагъзване - без да ставаш. Само се местиш насам-натам, а иначе трябва да станеш, да го преместиш, пак да седнеш и т.н. С кльощав задник това е непостижимо :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Нежността ти от днес е в странен унисон с настроението ми. Т.е. беше, защото после прочетох това за задника на госпожата и сега ходя из къщи с кафето в ръка и се кискам.
    Много хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Тъй, наборе, като всеки калъп, като свикнеш с него става удобен :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Зори,една друга госпожа пък, като тебе като ме видеше, все се усмихваше и викаше:"Много ми е приятно с тебе, винаги ме разсмиваш"
    Добре, викам, ама не го казвай пред колегите, че май не е хубаво...туй, дето само те разсмивам (смях)

    ОтговорИзтриване
  5. Така е тя, мъж да си на тоя свят, да се радваш на задника си и на побелелите си косми. А аз след една няколкомесечна дуфастонова терапия се чудя къде да се завра. Вярно, такъв бюст не бях имала, откакто бях кърмачка, ама после пуф. Чао бюст, виж задника ми остана за спомен. И си нямах друга работа, ами се боядисах сигурно за четвърти път в живота си, че ми омръзна да слушам "Я, ти си за боядисване!" и сега като се съзра в огледалото, получавам стрес, щото с тоя махагон имам чувството, че някаква мебел ми се е ококорила насреща.
    Хайде чао, че както се помайвам из Блогово, ще изпусна транспорта! Хубава седмица на всички!

    ОтговорИзтриване
  6. Хубава седмица и на теб, Gloxy-. Да не ти пука! една, като я бъзикали, че е възпълна, казвала: Мъжът ми да не е куче, че да му подхвърлям кокали (смях).
    И на мен кльощавите не ми харесват много...Скелетите са за картинките (пак смях)

    ОтговорИзтриване
  7. Кръстю да не очакваш от мен дисертация :))) Аз мога само да нахвърлям идей, останалото е плод на индивидуалната мисъл;)

    ОтговорИзтриване
  8. Тъй, тъй, Емо...Каквото има да става ,ще става, важното е да има спокойствие, няма да е хубаво.

    ОтговорИзтриване