неделя, 21 август 2011 г.

Неделен поздрав # 80 & @легория № 72


i3D - HD
---

Работно заглавие: Лятна, съботно - неделна iдилия в лошо време съ хубав чаi
--
Неделна проповедъ:

Дошъл един брат при Сисой Велики и казал: "Отче, аз паднах". — "Тогава стани" — "Станах, ала пак паднах". — "Стани отново". — "Докога така?" — "До смъртта". Когато човек разбере дълбоко, със сърцето си, това свое падение, ще осъзнае, че сам той е нищо, цял е в падение и ще възкликне към Господа: "Боже, бъди милостив към мене грешния, виждаш в какво състояние съм"; тогава той ще може да достигне състоянието на първоначалното смирение и да се спаси. Ето затова в търсенето на Бога не трябва да се плашим и да се отчайваме от паденията.
--
Elvis Presley - If I can Dream - '68 Comeback Special (Original)


----------------------------------------------------------------
Днешният поздрав е и специален към Блага, с пожелание за скорошно стабилизиране и завръщане на Пристана.
---

илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop)

5 коментара:

  1. :D Ама голямо падане у наше село тая заран! Прихнах с глас. Не съм преписвала. Снощи печатах няколко, за да има да заредя за другата седмица за автоматично публикуване, като ще ме няма, а реших днес да тегля тотото, кое за кой ден ще е. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Gloxy, това нещо и аз съм го забелязал...Не е за пръв път и не е само между нас. Не мога да го обясня логично, нито пък нелогично.
    Единственото, което мога да кажа като обобщение от наблюденията ми е, че най-често става с хора, които редовно си следят блоговете, като коментирането не е задължително, разбира се.
    Не крия, че цитатът има отношение към Блага (и към мен в частност, имам същите заболявания като нея)...и може би това в случая е свързващото звено....

    ОтговорИзтриване
  3. Неделната проповед ми хареса!"...тогава той ще може да достигне състоянието на първоначалното смирение и да се спаси..."
    Приятен ден, Кръстю!

    ОтговорИзтриване
  4. Нe е леко! Господ да ви пази! {}

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря, Цвети!
    Не е леко, Глокси...излезем ли от едната дупка, докато влезем в другата и хубаво има, но и доста зор виждаме :(

    ОтговорИзтриване