събота, 29 октомври 2011 г.

@легория № 90


 [HD]
---
Въведение в перспективата 66
--

Работно заглавие: Есенна, съботна iдилия (в парка, примерно)
-----------
Вчера бях в едно приповдигнато, необяснимо и неадекватно весело настроение и се сетих, че някой преди време ми беше разправял за събитията след деветосептемврийския преврат от 1944г...Един комичен случай - извънредното освобождаване на полит-затворниците, забравих от кой затвор. Някой се сетил да извика циганската музика, за да стане по-тържествен моментът. Музикантите запраскали както му е редът в подобни случаи един хард кючек, с основен рефрен в текста (преведено от цигански) "Ще ти скъсам гъза от любов", вероятно адресиран към мургавата, благоверна Пенелопа, зажадняла за любов и ласки също като своя любим, или съпруг, излежал вече присъдата и поемащ нелекия път към свободата с характертите въртеливи в ханша и възвратно-постъпателни движения, присъщи на съответния танц.  
Някой отговорен другар обаче се светнал, че такъв израз на радост не е много на място за едни истински борци за свобода и човешки правдини и заръчал да се спре циганията и да изкарат нещо политическо ...Да, ама последното разучено в репертоара им политичесто било "Рим, Берлин, Токио", още по-скандално от кючека и събитието протекло без музика...
Само, че фаталистите може да се окажат прави, понякога има нещо пророческо в дадени работи, които ни дават верен знак, но остават незабелязани....Ето вече 66 години животът у нас  протича така, че  горният рефрен от песента може да му е мото.(смях?)   
-----
  Magnifico - Zum Zum 


----------------------------------------------------------------
  PS - Да, понякога доброто въображение ни изиграва лоша шега. Вчера цял следобед се хилих беззвучно като идиот, щом си представех, как някой излиза от затвора с кючекова стъпка...Толкова време не бях писал нищо тук и накрая тази глупост (пак смях).      
------------------------

илюстрация - авторът
(3ds max & Adobe Photoshop)

6 коментара:

  1. Наборе, мислиш ли, че преди тези 66 години е било по-различно? Щом някой е решил да те управлява любовта (ако това е думата) ти е в кърпа вързана :)(

    ОтговорИзтриване
  2. Славунчо, имам чувството, че то ти, ако си застанал в поза за обичане, ...ми, за всеки влак си има пътници. И няма значение дали "пътникът" те управлява, продава ти нещо или е женен за теб. :)

    ОтговорИзтриване
  3. gost, пози много, най-паче героични, но... за тях не дават папо :)))

    ОтговорИзтриване
  4. slavuncho и gost няма отърване, на този свят любов без консумация е само за поетите.(смях)
    Има някаква разлика в изразната форма - при цар има поданици, а при республикус - свободни граждани , само дето някои са по-свободни (смях) и любовта е -който когото изпревари.

    ОтговорИзтриване
  5. Ми пиши по-често, де! Пък ако ще и за любов да е... :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Te4eto, ето от това се страхувах! (смях)

    ОтговорИзтриване