сряда, 10 юни 2009 г.

ЗЕЛЕНИТЕ


Предварително уточнявам, че нямам за цел да правя разбор, анализ и пр.на дейноста, програмата, състава и представянето на нашите "зелени" на изборите за ЕП (под 1%), а имам предвид принципното положение.

+++++++++++++++++++
На всякъде по света зелените са ,така да се каже черешката върху парламентарната торта. Като политика те са в левия сектор ,което се дължи най-вече на самата им идея, предполагаща повече държавно застъпничество.(То това е осноната разликамежду ляво и дясно- повече, или по-малко намеса на държавата в икономиката) Ако може така да се каже, тяхното възникване е един нормален и логичен протест срещу последствията от индустриализацията и свръхпоизводството и оттам замърсяването на природата с отпадъците при това производство и пр...За тях като по правило гласуват млади хора, ккакто и интелектуалци, хора на изкуството и пр.Тоест, зелените са необходима група във всеки уважаващ се парламент, защото те са така да се каже една "червена лампичка", аларма, коректив при дебатите...Ако искате даже и "гузната съвест" на индустриалното общество..И ако някога влязат в изпълнителната власт , то е почти винаги коалиция и то с левите (Не зная някъде до сега зелени да са сътавили самостоятелно правителство, поправете ме ако греша, но това най-вероятно единични изключения, които само затвърждават правилото)
Как е положението у нас?! ---Както винаги -"У нас совите не са това, което са.." У нас левите (най-лявите парламентарно представени -социалистите) ,в съюз с "Движение за права и свободи" (нарочно го изписах цялото , за да видите пълната комедия) гласуват най-десния иконом. закон за плоския данък, защото видите ли, "историческият момент" го бил налагал! Ако някой НОРМАЛЕНчовек от НОРМАЛНА страна види това какво следва да си помисли: 1. Как тия са се "промъкнали" в Европейсккия съюз", след като още имат "подтиснати и безправни хора" в началото на ХХІ век!!! 2.Щом като ТОВА движение за защита на тия "безправни" хора(парламентарно представено) в съюз със социалистите гласува крайно десни закони, то десните партии там следва да считат държавата като някаква отживелица и екзотика, на която да се "бие шута" час по-скоро!!! "Да, ама не"!- десните критикуват левите, че не им пука за болните и бедните...И се налага VIPперсоните ни да си показват "кирливите ризи" в разни теле-шоута ,задниците, да се правят на шутове, за да ни разсмеят и стимулират нашата благотворителност... Да се смееш ли, да плачеш ли?!- дето се вика.... Та да се върнем на зелените...В ЕП не влязоха ( процента хора , които се надяваха на това беше под 4, камо ли техния резултат...)То партията на Ковачки не влезе,че те ли... Даааа,.. у нас младите не са "зелени"(струва ми се, че броят им позволява да се познават лично).......тия, които знаят горе долу що е партия се определят като "либертарианци" ..имат блогове и пишат ....каквото пишат там и от време на време го прочитам да се посмея малко.... Та споменах ,май някъде за героите от книгите на Богомил Райнов - майор Боев и полк. Сеймур. В една от тях големият наш писател бе сложил в устата на героя си, полковника от ЦРУ следните думи " Ако човек на 20 г не е комунист, значи няма сърце, ако след 30 години продължава да е комунист, значи няма акъл" Такива ми ти работи....Нашите 20 годишни са "либертета"или...едни други, а комунистите ни гонят 70-те и на горе.. А тези, по средата ,като им кажеш за партии се сещат за секс ....и то, доста нестандартен. Говорих наскоро с един познат и стана дума за вицове.."-Няма хубави, сочни вицове, ккато предишните, дето ни просълзяваха от смях, само някакви тъпи за блондинки и прочие"-казвам.. "-Че какви вицове искаш да има, когато НИЕ ПРОСТО ЖИВЕЕМ В ЕДИН ВИЦ!"- отговори той.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар