сряда, 3 февруари 2010 г.

Тиквата и лейките


Идея: От нет-а. Много често срещам израза "кухи лейки" . Употребява се за характеризиране на определен вид жени.Не разбрах точно какъв. ..Тиква е ясно. Може и тиквеник, но е смачкан, или навит, докато в тиквата има нещо фалическо-мачовско.Може да се каже, че е символично подбрана полу -зелена, полу-жълта.Тиква в развитие.
---------------
Мисъл (моя): Точно защото е в развитие на тиквата и трябва редовно и значително поливане .На презрелите поливането даже им е вредно - загниват.Само, че те не го знаят ,разбира се, защото са тикви. По принцип, за тиквата е важна водата, не лейката..В лейката е водата ...важно е да не е пробита.
...........................
За лейките ,обаче металът е от значение.Тук са три основни вида - Поцинкована, Прахово боядисана с тук-там позлатени елементи и Позлатена.
За лейките е важна и кухината - по-голяма кухина = по-голям обем, т.е, повече вода.
За позлатените ,обаче, вероятно не е така, защото по-големия обем води до по-голяма повърхнина, от там до повече злато за позлатяване...За това те се правят по-малки и с тях обикновенно не се поливат тикви, а други, по-малки, но по-ценни работи ...примерно -цветя?!
Да, ама от цветя не става тиквеник.
---------------
Извод(мой) : Някои големи любители на тиквеник ,с много пари си поливат и тиквите с позлатени лейки .
--- --- ---
колаж - авторът

5 коментара:

 1. Не им ли тежат лейките? И като порасне този тиквеник кво прайват :)))

  ОтговорИзтриване
 2. :)Всъщност тиквата има цвят и също може да е цвете за някой.Съвсем се оплетох:))))

  ОтговорИзтриване
 3. @Руми66 --Тежат им разбира се, но да си наемат градинари :)))
  А тиквеникът като порасне, почва да гледа тикви ...:)

  ОтговорИзтриване
 4. @Владимир Иванов (krizt) -- Не, не си се объркал,напълно е възможно :))
  Просто аз не се бях сетил да погледна от тая страна :)
  И сега ме подсети за една книжка :"Когато цъфтяха тиквите" на Мирослав Кърлежа -- не е по темата, но ти я препорчвам, ако не си я чел :)

  ОтговорИзтриване
 5. Привет, Кръстю! Чак сега попадам в твоя идеен блог, имаш много интерсни хрумки и визуализации на тях :) Това с кухите лейки ме разби. Както се казва "черно на бяло" да видят хората какво е куха лейка :)))

  ОтговорИзтриване