неделя, 22 май 2011 г.

Неделен поздрав # 67 & iнсталация №30


i3D - HD
---
Това е част от проекта, както се сещате. Основно една друга маса и картинно разсъждение по цвят и пр.Вчера свършихме с основното, знаете, че при интериорни задачи проектирането винаги върви заедно с изпълнението, но има работи, които се набелязват предварително, цветове, стил...абеее,... много приказки на пазара.
---
Искам само да спомена, (и тази картинка е илюстрация на това) че установих колко добре могат да работят Photoschop и 3ds max заедно (последователно, по-точно) при проектиране на интериор. Нещо повече, чрез Photoschop можем когато е необходимо да вкарваме сравнително лесно и снимков материал и то не само като фон...(тук в случая няма такъв).
За Photoschop много хора са писали, доста има и между нас, които продължават под една, или друга форма да пишат, аз не съм много по писането, нито мога да кажа нещо повече от хилядите нагледни уроци, освен това не обичам да говоря много за работа, но ще спомена нещо :
Съвсем условно си представете Photoschop като един много добър молив. Както знаете, с молива може да се пише, чертае и рисува... основно. С един и същ молив от различни хора ще видите различни като качество (и съдържание, разбира се) текст, чертеж или рисунка...С Photoschop-а е същото. Това е.
Да не говорим, че с молива може да си разбъркаме кафето, да се почешем...и пр....Навремето се говореше като действителен случай, че някакъв проектант в ТПУ (Териториална проектантска организация, когато нямаше "частно") имал навик да държи молива в шепата си, с острото нагоре и ръка подпряна върху бюрото. Като кихнал веднъж, главата му дала откат напред и си ръгнал окото...
--
Този път поздравът ще е малко необичаен за разнообразие:

Ивана - Ах, тези пари


------------------------------------------------------------------
PS - Като гледах този добре направен,HD клип, се сещах за най-различни работи...Например за това стихотворение, ...за незабравимия майстор дядо Кольо (дословно, по спомен):"...Еееех, имаше пари и тогава, Кръстьо...Строяхме "Стар содов завод", ама ние не бяхме хора, ниееее...Бяхме едни редки..., дето на лопата не се носят. Имаше хора спестиха нещо, ама аз, млад, ерген още, широко ми беше около врата и тясно около...онуй...Имаше една(намигване) от Провадия, голям майтап - все ми викаше: Е, стига дееее, не ща пари сега..., остави ги на масата..."
---
Опасен наркотик са...вервайте ми. Имал съм и аз периоди, в които "не се носех на лопата" (смях)
Както и да е, откъде започнахме, до къде стигнахме...Тези неделни проповеди, май стават традиция...
------------------------------
илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop)

2 коментара:

  1. Инструментите трябва да се уважават, но често са и опасни. Като разказа за молива се сетих за преподавател от нашия край, който обичаше да се почесва в горещия поялник:)

    ОтговорИзтриване
  2. Има сигурно и още примери...Това с молива упорито се твърдеше, че е действителен случай...То ако е, не е толкова неуважение, колкото комбинация от лош навик и невнимание, което, като се замислим е най честият повод за злополуки..
    Впрочем, сега се сетих нещо - как след като стане белята, виждаме колко нелепо е всичко и колко малко е трябвало да се избегне, но....

    ОтговорИзтриване