вторник, 24 май 2011 г.

а@азъ


~ хейтъ ~
( с дъх на увяхнали божури и агнешко с пресен лук на фурна)
---
Честит празник! - това е което ще кажа днес...на Днешния Денъ! Както  без петел съмва, така и без Кръстюва честитка в едро заглавие става празник, или простотия, според... зависи..."Кадрите решават всичко" - за което е прав, си е прав др.Сталин.

Азъ зная какво си празнувам и си трая...Защото ако река да си тананикам, вместо "върви народе възродени", ще излезе "върви народе изродени"....Вие също знаете...Ония "двуезичници" и двуцевки от всякакъв пол, възраст и занятие също знаят..за тях е просто уй-кенд, ли му викат, що ли, аз също като Ония министър, думи, дето имат "уй" (уи) в началото ,или в края...(смях)

Впрочем и за тях е празник, нали повечето са бир парче кОлтуртрегери...Голяма част от тия, големи бардове на демокрацията, моя възраст горе-долу са триезични, "три в едно" дето има една реклама...дори руският го владеят по-добре от английския, следвали са все пак там, пет години е това! На държавна издръжка, разбира се, "наши" момчета...Е, не вярвам да  им се наложи да завъртят лопатата още веднъж и да заломотят отново руския, пък знае ли човек...времената продължават да са интересни...Е, на и Ония вулкан изригна пак за капак (и рима се получи, смях)

Гледам, днес и Google написали Гугъл  на търсачката..празнично ...

Като споменах др.Сталин, ето и една мисъл на Адам Михник, която според мен е много на място в случая, пък и изобщо: "Най-лошото на комунизма е това, което идва след него". ...Това, което при нас се влачи умишлено, разбира се, вече над 20 години...

Не, че е лошо знаенето и ползването на много езици, самите Солунски братя са били полиглоти, тоест многоезични..за времето си ...Лошото е смисъла, а и зле прикритата цел, които гореупоменатите "двуезични", преучени синигери и папагали влагат...Повечето от тях го правят неосъзнато, чисто папагалски, разбира се...
---
Един цитат от сборника с кандидат студентски бисери по случая:
"...по-големият брат, Кирил, завършил философския факултет на Магнаурската школа и станал философ, а по-малкият, Методий, понеже не бил толкова умен, записал Военна академия и станал военен..."
Смях, я...Това, което не е много смешно, но пък е обяснимо (не обяснено) е, че по всяка вероятност от писалите подобни "бисери" има приети, дори завършили...
А някои сигурно имат и блогове...Пак няма лошо...Като е тръгнало на цитати, да цитирам и Ерик Шмид, изпълнителен директор на Google: "Интернет е най-големият експеримент в анархията, който човечеството познава." (смях)
Сега пък някой да не ме набеди, че искам да го затваряме...Ама поне може да сложим някакъв ред като в порно сайтовете. Където има въпрос - имаш ли 18? Да- вход, не-изход! Двуезичен ли си? Да-вход, не - вън (пак смях)
---
Както и да е, бъдете добри, весели и ...празнувайте, или поне почивайте!Наздраве!Не се притеснявайте, нищо няма да се оправи дори и след изборите на есен...(смях)

Хайде всички ученички.... Niksan - Pich ot klasa


-----------------------------------------------------------------
илюстрация - авторът
( Photoshop CS 4)

18 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Честит ти празник Аз,Буки,Веди,Кръстю!Останалото е само пръст в пепелта и вятър в безкрая,но словото ще остане!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Честит Празник и от мен !В чатовете масово се използва всичко друго, но не и нашата азбука. На много места в заведенията ( не само в черноморските ни курорти ) също всичко се пише с една друга писменост. 24 май за много хора е един почивен ден в календара. Чудя се как тази година пропуснаха да обявят за почивен и 25. Нека да пазим словото и нашата азбука от самите нас !

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря,Savlena и Владо.
    Точно така,Savlena , животът е кратък, изкуството е вечно:)

    ОтговорИзтриване
  5. Честит и на теб, Живко! Аз в чатовете не се бутам, чата-пата работа са мен и губене на време.
    Картинките са ми по-интересни, пък и предпочитам да чета...:)
    А за празнуването- то както върви ще се наложи да се обявяват работните дни за по-лесно (смях).
    Не виждаш ли, че само МОЛ- ове се отварят, не фабрики...:(

    ОтговорИзтриване
  6. О, Руми, Благодаря, честито и на теб! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Преди години, когато бях по-млад влизах в чатове, но и аз като теб както не веднъж си споменавал, предпочитам живият контакт, а ако това е невъзможно, поне визуалният. МОЛ -овете в България се отварят за съседите ни по граница, Кръстю, защото за мнозина от тях е по-изгодно да си пазаруват тук !Приятен ден :)

    ОтговорИзтриване
  8. Те и за нещо друго се отварят, Живко, що ,да не би в съседите ни да няма празно място толкова?!
    Друг е въпроса, че тук им идва по-евтино, ама това е дълга тема и не е за коментар. Като ми дойде ищах, ще я хвана и нея!
    Девет стана, наздраве! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Чести, наборе! Давай по-весело, свикнахме да оцеляваме, не да живеем, ще дойде ред да се радваме, че поне сме живи :)

    ОтговорИзтриване
  10. Кръстю,

    Честит празник и от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Честит празник, Кръстю! Да празнуваме от сърце!

    ОтговорИзтриване
  12. Честит!Само от сърце!Нищо, че псувам на моменти, пак съм весел :))))

    ОтговорИзтриване