сряда, 17 февруари 2010 г.

Монолог на ламята


Какво си ме зяпнал?! Плащаш и вземаш. Може и на бройка, но е малко по - скъпо...Ега ти карикатурата! Сякаш си излязал от някоя недодялана компютърна игра...Тоя меч,дето само на рисунка стои с "Трибестан" ли го вдигаш, мушмурок ...комай си набор на царя ..
Ще ги продавам ,разбира се ..ние,ламите като поостареем ,захитряваме...и ставаме филантропи...Писнало ми е до сега да се бия с разни ..юнаци-ахмаци, глупаци, инфантилни принцове дендита и то за някаква скапана и червива ябълка ,дето царете са си внушили ,че е върха на всичко. Виж, компютрите "Ябълка" са друга работа...Трябва да направя един договор за реклама с тях...
Та тия прекрасни ябълки дето ги виждаш са генно модифицирани...Здрави, трайни твърди като...ряпа и почти с такъв вкус ..и не само,сладко-кисело-горчиви нотки, долавя се морков, ананас и алабаш..Както ти казах ,много траят ...Стават и за икебана и за игра..Аз ябълки не ям, това са царски измислици...Как се става ламя с ябълки...Ядат ги предимно пациентите на д-р Емилова ,дето са на диета...
А парите ми трябват да си купувам други работи за ядене и да плащам опитите и заплатата на един смотаняк-магьосник, който съм наел да модифицира генно ябълките....като за начало ,пък после ,всичко наред...Него го взех ,горкия от един панаир, сума и години учил магьосническо майсторство, а се хванал да прави изтъркани фокуси по панаирите...Криза имало, вика...За смотаняците като тебе и царя тя е перманентна, казвам му...Ела с мен да те направя човек, защото от както си станал магьосник си ни риба ни рак...Царете ги остави, те са на изживяване, не се вместват в новата световна приказка...А толкова гладен и беден народ ни чака да го нахраним и ощастливим ..с петторни добиви от декар..
А ти, вземай хубавите ябълки и влизай във филма, или приказката да лъжеш принцесите и да кефиш царете ,че малко им остана ..И не се мотай, че като те гледам ще хванеш някоя като тая дето прелита над тебе...Не я виждаш ли?! ..Ще я видиш ,има време.....
...........................................................
колаж - авторът


18 коментара:

  1. Перфектно!
    Възторжено ръкопляскам :))!

    Утре ще го кача в "Прочети". Никой да не ми пипа линка!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Качвай го където искаш, радвам се...Аз тая зима се олежах и отпрах едно шкембе и ми е зор качването...:)))
    Радвам се,че ти харесва и благодаря!:)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм се позаоблила леко последните месец - два, ама ще караме докъде може. :))

    ОтговорИзтриване
  4. О, и "никой да не ми пипа линка" беше за останалите от екипа на "Прочети", защото и с просто око се вижда, че тоз шедьовър по право "принадлежи" на приказниците, които сме аз и Влади :). Е, ако той го иска, понеже тия ябълки и без това са "набрани" от неговата градина, ... за него всичко може :)).

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. @Gloxy-Floxy - да, разбрах,както се разберете, аз нямам отношение...Първо направих картинката...и сякаш само си дойде от ламята:))

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасно не си харесах коментара и го истрих извинявай.

    ОтговорИзтриване
  8. @Блага и BiA -благодаря ви, чесно казано аз не мога да го оценя..Ей,така излезе, наведнъж...:))

    ОтговорИзтриване
  9. Ето,на този "Асус" на жената пак му изтърва "т"-то .."честно" е горе:)

    ОтговорИзтриване
  10. @Руми66- Нищо,аз го прочетох, разбрах те, ти просто си решила че е някаква ..двусмислица, но долових хумора, много намясто си беше. Благодаря и на теб !:)

    ОтговорИзтриване
  11. Както си се докарал що не дойдеш таз година да ми пазиш черешите от косове? Тези малки черни прадинозавърчета, демек ламички, опоскват всичко :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Наборе ,ти видя ли ми хубаво костюма, може да мина и без ябълка и тъщата /старата царица/ ще ме хареса, а може и царя...то знаеш ли ги?!:)))

    ОтговорИзтриване
  13. Та какво за "Трибестана"??:))) Тая ламя да си гледа работата с нейните ЕбАлки:)))

    А сега сериозно. Подтекстът е изразен идеално:)
    Иии.. нека фанфарите да зазвучат:))

    ОтговорИзтриване
  14. @Ирония Идиотова - Да свирят! Ти помниш ли онази песен на Висоцки -"Днес музата ме посети ,постоя малко и си тръгна и взе три рубли за такси"?:)))

    ОтговорИзтриване
  15. Запази ми, две. Повече сигурно не мога да изям, преди да се гътна:))).

    ОтговорИзтриване
  16. @Владимир Иванов (krizt)- Няма страшно, те траят много, има три във фруктиерата още от преди коледа и са като тези на картинката :)))

    ОтговорИзтриване