неделя, 9 май 2010 г.

Неделен поздрав # 15


Днес се отбелязва победата над хитлеро-фашизма, както се казваше преди 20 години! Честито! Ще оставя на по-отворените политици да се изказват.
Мен мислите и настоението ми се врътнаха пак 20 години назад и си спомних, че точно по това време навсякъде се носеше тази песен.Чалгата и Слави още не бяха набрали скорост.Радоста от нашата (?!?) победа бе изместила тази от онази победа... За това разбирам ентусиазма на някои млади сега.
Беше топло, от работа първо се отбивахме в клубовете на СДС (някои на БСП) , в които новите честни частници предвидливо бяха отворил барче, или просто клубовете бяха в барчето :))
Голяма и искренна бе еуфорията и ламбадата може би най- точно пасваше на настроението.
Вкусът на близалка се появи няколко години по-късно. Тук ,на колажа я подбрах жълта ,да е като слънцето...Не по партийни пристрастия. Впрочем, тогава царА още не бяха го включили в играта :)
И така : Ламбадааааа !
----------------


колаж - авторът


4 коментара:

  1. Лек и приятен ден! Знаеш ли,че се чувствам доста стар, когато кажа на племеницата си това беше по времето на Бони М например, а тя дори не знае, кои са тия:(. Ама още ми е весело:).

    ОтговорИзтриване
  2. Остаряваме бавно Владо, неусетно почти:)
    В 1989г бях един мъж на 33.
    Дааа ,а малко преди това през "перестройката" излезе Ония филм "Една жена на 33". Символики...

    ОтговорИзтриване
  3. Поздрав за избора! Наистина красиво написана и изпята песен! Няма да коментирам чалгата и Слави, за да не развалям впечатлението от песента :0

    ОтговорИзтриване