понеделник, 15 ноември 2010 г.

Есен ІХ - Усещане за месо


Реплика е и към "Настроение # 44"
--
Да, правилно, можеше и да не е "Есен ІХ", но нека да е, защото от днес, 15-ти започва Коледният (Рождественски) пост. Много се е писало и говорило за поста, за смисъла, символиката, духовния аспект, че не е вид диета, или самонаказание (има и такова схващане и няма да се хващам с тая тема, но мога да препоръчам материал по въпроса за Рождественския , а и другите постове - ТУК.
За мен вече с този холестерол, а и наченки на подагра си е не само временен период на въздържане, а постоянно състояние... Жалко, че зеленчуците и най-вече любимите ми домати не са това което бяха ...Тотално замениха добрите стари сортове с облагородените фуражни ТРАЙНИ, лъскави, кухи и безвкусни,  но за това пък пълнещи кесиите на ламите търгаши .А това, че и аз не съм това, което бях не ме задоволява като сравнение и изобщо, но "какво тук значи някаква си личност(и)".
Да живее "свободният" Пазар, най важният фактор за Прогреса! (смях???)
---
И сега ни в клин ни в ръкав, една стара песен, която сигурно някои от вас си спомнят -Тумбалалайка
Честит понеделник !



------------------------------
илюстрация - авторът


10 коментара:

  1. Благодаря Gloxy, теб май те развеселява това -честит понеделник и петък :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Слънчева седмица Кръстю, за доматите има решение от някоя добра баба от село и си готов с истинските домати:)))

    ОтговорИзтриване
  3. tcvetelinka, догодина по това време аз ще стана добрия дядо,отивам си на село с жената и кучката, ще взема и две кози, ще се самозадоволяваме и ще има и за наследниците, които остават в апартаментите в града
    Нямам повече работа в града, на компютъра му е все едно къде ще е :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Кръстю, приятен ден и успешна седмица:) Значи, реши от догодина да отидеш на село:) На чист въздух - добро решение:)Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. Zvetanka, това е живота!Апрартаментите и къщичката в града за наследниците, ние с бабата на село, кръговрат :))
    Накрая пръст при пръстта, другото, където му е мястото,като му дойде времето ще видим :)))

    ОтговорИзтриване
  6. :) Нека всичките ни дни са честити! Аз не протестирам. :){}

    ОтговорИзтриване
  7. Наборе, не съм против постите, независимо от подбудите. Все пак да постиш ако ядеш месо, а то ние к'во - "Странджа-Сакар" ;(((

    ОтговорИзтриване
  8. Като си купиш салам от магазина да не си мислиш,че е от месо?Ядем разни изкуствени продукти,може би затова стандарта "Стара планина" не е по вкуса ни.Я си направи едно филенце от рибицата на прасето,за да разбереш що е то истинско месо:)Не качва холестерола:)Приятна вечер,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  9. Живко, връзката ми със село още не е прекъсната, има всяка година и рибица и всичко, работата е там, че вече и истинското месо ми пречи :)

    ОтговорИзтриване