понеделник, 29 ноември 2010 г.

Размисъл


Преди години бяха дошли в нас три колежки на жената на гости, пиеха кафе, а аз ракия с туршия от село и мълчах, беше събота или неделя... Те си говореха а аз мълчах и гледах циците на едната - много смешно подскачаха като се смееше...
-Много ти е мълчалив мъжът! - каза тая с циците.
-Радвайте се! - отвърна жената - Казвайте каквото имате да казвате, защото (погледна шишето) след още 200 грама ще вземе думата и край! Като радио Ереван е, знае всичко и ще ни го обясни...
----
Сега е Коледният пост. Който желае, разбира се... Но грешно го разбират някои, че въздържането е само от дадени храни и секс. Постът е и въздържане от нападки и хули, негативно отношение към ближните.
Да, зная, че е тежко (не за всички, за някои е рай земен) , но няма да стане по-добре в близко бъдеще, колкото и да се напъваме, вЕрвайте ми! Зная и колко е трудно и лошо когато на човек му се кашля и прочие да се стисне, пък и резултатът от такова стискане понякога е  трагикомичен ...
Но идеята на поста-въздържане е да помислим върху изминалата година, нещо като равносметка в оставащия един месец до Коледа и Нова година.
--
За това до края на годината при мен няма да намерите критики и анализи на ОПЖ (Обществено- политическия живот).
Ако на някой му е интересно мнението ми по въпросите на комунизЪма, дИмУкрацията и пр, да прегледа "Отлежали". Там съм казал и още е актуално... И колкото повече време минава, по-актуално ще става...
Нова година - нов късмет, сега - картинки и по-малко текст...
--------------------------
Честит понеделник : Leonard Cohen - Hallelujah (original studio version)

 
---------------------------------
илюстрация - авторът


9 коментара:

  1. И аз съм -ЗА! Днес е последното нещо за тази година, което публикувам свързано с нашата действителност! Съсредоточавам се върху празниците:)))Усмивки и приятен ден, Кръстю!

    ОтговорИзтриване
  2. "Разхождам" се в нета и чета за човешките съдби.Болки,радости,надежди-различни."Колекционирам" човешки характери и души.
    Понякога попрочитам тук там от Библията,без да съм религиозен и да спазвам Канона.Харесах допълнението ти за въздържанието.Ще ми позволиш ли да допълня още нещо за него-ако можеш помогни на друг човек.
    Мисля,че има начин да ти помогна на кашлицата и болката ти,но ако изложа тук начина ще ме нападнат поне 100 моралиста и ще ме обявят за антихрист.Ще намеря начин да се свържа с теб.Засега весели празници.
    Магъосник pinokio.

    ОтговорИзтриване
  3. Магъосник pinokio (анонимен), пиши ми на стената във фес-бука, ако се притесняваш тук от псевдоморалистите :)

    ОтговорИзтриване
  4. Туй, Кръстю, си го издокарал малко като НЛО на фона на някоя от останалите плати от Слънчевата система! Цилиндрично НЛО с надписи :) (Взе да ми става любопитно, до какво ли биха се докопали от Уикилийкс, ако решат да се заемат и с издирването на тайни документи на НЛО-тематика?! Те са едва ли не единствените в целия ни днешен свят, които биха успели да се докопат до нещо смислено в тази област и които не биха се автоцензурирали да публикуват полученото.)

    ОтговорИзтриване
  5. Опс! И извинявай за (ОТНОВО-)критичния ми текст със завоалирана политическа насоченост. Първо писах за картинката, а чак след това прочетох и текста ти под нея :(

    ОтговорИзтриване
  6. Даже много си писал:)Нека оставим анализите на анализаторите,Кръстю:)А за случката ти те разбирам:)Пред хубава или до хубава жена,няма какво толкова да се говори:)Хайде,по-малко текст и повече настроение:)

    ОтговорИзтриване
  7. Станислав, наистина е трудно, нали?:))
    То у нас каквото да подхванем, все на там отива! То поне да е политика като политика, ами и тя като футбола :))))

    ОтговорИзтриване
  8. Живко, така е с жените, имах предвид и друго, че винаги има време да наваксам, ако има нужда:)))

    ОтговорИзтриване