понеделник, 6 декември 2010 г.

Настроение # 46

ВСИЧКО ОСТРО Е ВРЕДНО!

Вчера получих една радостна новина и ми "светна" Тази картинка е резултат получилото се настроение и е всъщност заигравка с цветове, форми и пр. 3D изблици! Малко топлина и светлина в зимния, но светъл ден на свт. Николай Чудотворец !Честито на всички именици!
За него има версия, че е прототип на Дядо Коледа...

Понеже опряxме до темата за чудесата и празничните настроения, се сетих за една статия на Дария Захариева "От Дядо Коледа към свети Николай" - един цитат от нея :

"...Парадоксално е, че рационалните хора често се чувстват безпомощни в екстремни ситуации, при които се изисква мигновена реакция. Мозъкът на тези хора не е в състояние да се пренастрои към решаване на нови, нетривиални задачи. И ако пет типични офис-мениджъри видят говорещ кон, един от тях ще се поздрави с него, един ще влезе в психиатрична клиника, а другите трима ще подминат, защото не ги интересува..."

Цялата статия вижте ТУК
---
Музика:  Emmenez moi   Charles Aznavour.
Отведете ме на края на земята. Отведете ме в страната на чудесата. 
Струва ми се, че нещастието би било по-безболезнено на слънце.

 
----------------------------------------------
илюстрация - авторът


8 коментара:

 1. :) Хубаво празнично начало на седмицата!
  Лека, весела и успешна да е за всички! :)

  ОтговорИзтриване
 2. Gloxy, да живнем малко, а?
  Гледам и навън е слънчево днес при нас :)

  ОтговорИзтриване
 3. :) Нашичкото е зъбато! Усмихна се, а като слязох долу стуууд! :D

  ОтговорИзтриване
 4. Друго си е, когато е слънчево, та дори и студено. Мрачнотията, дори тук - сред тревички и пчелички, трудно се понася, а за града... вече съм забравил :)
  Интересно е, че в последно време все повече се забравя тандема св.Варвара, св.Сава и св.Никола. Почитаме само последния. Другите все повече отиват в забрава. Не знам защо...
  Разбира се, тримата светци помежду си нямат нищо общо. Народните вярвания ги събират :)

  ОтговорИзтриване
 5. Все такива новини да получаваш:)))Виж как положително влияе на творчеството ти - радостни цветове и настроението е на 6, макар, че навън е студ на кутийки/-4гр/, та дори и да пече слънце, ушите ми се счупиха от студ:))))Хайде да ти е на късмет цялата седмица, месец, година:))))))

  ОтговорИзтриване
 6. Gloxy, студ е и при нас, ама свети!

  ОтговорИзтриване
 7. Наборе, повече Кольовци и Никлайчовци има, пък и медиите си казват думата :)

  ОтговорИзтриване
 8. Zvetanka, ха дано! Добрата новина сгрява, а аз вече нямам много работа навън!Настроих се! Сега съм Ентелегент и проектатор:))))

  ОтговорИзтриване