четвъртък, 30 декември 2010 г.

Настроение # 52 ++


"Върти ми се една мисъл в главата" - често срещана реплика, нали?
А ако мисълта е кубична, върховете на кубчето ни боцкат по кутията отвътре...
---
В една папка, в която събирам цитати, мисли и пр и която отварям от време на време има следните:

В края на миналия век Дизраели написва следната многозначителна фраза, която често бива цитирана: "Светът съвсем не се управлява от хората, за които си мислят онези, чийто поглед не е способен да проникне зад кулисите".

Е. Малински и Л. де Понсен в своето общо изследване на революцията отбелязват, че :"...днес, независимо от общото признаване на факта, че всички болести на един индивидуален организъм възникват под въздействието на бактерии, кой знае защо продължава да се счита, че всички заболявания на обществения организъм или революциите и смутовете са чисто стихийни явления, възникващи автоматично, вместо да се помисли за невидимите причинители, които могат да се сравнят с микробите и болестотворните елементи, действуващи в индивидуалния организъм."

 И пак Дизраели :"Във всички конфликти, както вътрешнонационални, така и междунационални, освен видимите виновници има и скрити подбудители, които извличат изгода от тях, което всъщност прави тези конфликти неизбежни... Всичко ставащо в хода на развитието на народите тайно подготвя почвата за осигуряването на господството на неколцина души - и именно тези хора, понякога знаменити, а понякога неизвестни, следва да бъдат считани отговорни за всички събития"
----
Тоя Дизраели е бил българофоб, но доста мъдър...
В горните цитати логиката според мен е голяма, дори много трудно опровержима и то само от яко школуван лаладжия (смях), каквито при ТЯХ не липсват на разположение, но ТЕ са вкарали в употреба нещо по-просто и ефектно -етикет-мантрата* : "любител на конспиративни теории", която масово се развява навсякъде от услужливите медии и  обикновенни нет-клакьори.... Не се казва глупав, но то прозира отвсякъде, а никой не иска да изглежда глупав, поне не от първия път(смях)
--
Срещнали се двама, повели някакъв разговор и по едно време единият казал :
- Браво, бе, ти си бил гений!
Другият не знаел какво е гений, но веднага отговорил:
- Ти пък да не си по-хубав?! (смях)
--
Сетих се, че "услужливи" не е точно определение за медиите, по скоро е лоялни, защото медиите са Техни... Никое куче не лае стопанина си, нали?
Ако някое все пак си позволи такова нещо, да се обади дивото в него, що ли, в най-добрия случай ще вдигне бройката на уличните си събратя (смях?)
--
* -тема за догодина
---
А сега един блус в четвъртък?
Може да не слушате текста, танцувайте и си мислете нещо свое, некубично...


----------------------------------
илюстрация - авторът
(3ds max + Photoshop)

Няма коментари:

Публикуване на коментар