вторник, 28 декември 2010 г.

Настроение # 51


или лимоненосиньо...
---
Винаги съм имал проблем с кръщаването - не само на картинките, но и на каквото и да е Както сте забелязали -за това съм пуснал в ход номерацията.
Продължавам с изследванията и тук не давам основно - характерен момент от работата, както на някои работи -долу с дребен шрифт, защото (както занимаващите се с фотошоп и пр подобни програми ще забележат вероятно) към отделни части на картинката е приложена различна техника и техники, което е трудоемко, но забавно и за това приятно :)
Една моя позната казва -"За да е щастлив човек, едно от основните условия е хобито му да му бъде професия". Напълно съм съгласен с нея. Съгласен също и със сентенцията "Срамна работа няма", но тя е оправдана когато гледаме на работата като средство, а не като цел в живота и в повечето случаи резултатите са примесени с различна степен на посредственост...
Като е тръгнало, в този ред на мисли искам да споделя и друго - изкуството (независимо кое) много си прилича с кулинарията : Има работи, които се приготвят бързо, лесно с минимум продукти и време за обработка и ефектът е голям ! И обратно! Има и такива, при които голямата играчка дава действително неповторим ефект ...
Абе, както дойде - скарата и омлетите са бързи лесни и вкусни, но там си има и тънкости, дори тайни и малките неща дават големия ефект... Пробвайте например да държите начуканата пържола залята с водка 3 часа преди печенето и в хладилник...
---
В казармата имаше един Дечо Енчев от Бургас, който казваше :"Направо им завиждам неблагородно на някои пичове, завъртят се при някоя мадама, кажат и десетина приказки и гащите и сами падат, пък аз, навивам ли навивам, думи, истории чудеса, пък те си бъркат в носа и ме гледат, сякаш съм австралопитек......." - и тук спирам изказването му, с цел да не "олеквам" излишно, все пак не сме (все още) в казарма...
---
Да се върнем години назад - (към 1956) :
I Wanna Spend Xmas With Elvis - RARE Bobby Darin Song 


----------------------------
фотографика - авторът

10 коментара:

  1. Лилия, радвам се, че те развеселих рано сутринта! Сигурно ще даде отражение в коментарите ти за деня :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Наборе, имам един екзистенциален въпрос. Водката, с която заливаш пържолите, след това става ли за пиене?
    Всъщност... защо да не става! :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ами, да, наборе, защо дане става, макар, че не съм я пил, честно казано - правил съм го и с ракия и отива около 50 ml/пържола:)

    ОтговорИзтриване
  4. Весела Коледа, Кръстю!
    Лилето продължава да се вихри :D

    ОтговорИзтриване
  5. А може ли водката да се пие отделно от пържолките? Да речем, с кисели краставички или с други богоугодни мезета?

    ОтговорИзтриване
  6. Kal4o -и видя ли кое я впечатли най-много?:))))

    ОтговорИзтриване
  7. Може Нина, но при мен се намира и за двата случая :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Лимоненосиньо - интересен цвят:)))Аз пък ти предлагам преди да метнеш пържолите на скарата/или още по-добре барбекюто/, 1-2 часа да стоят в смес от соев сос+риган+босилек+лимонов сок! Приятна и усмихната вечер!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Zvetanka Shahanska , благодаря, пробвал съм много рецепти, но понякога искам натюр, водката при печене се изпарява, а пържолите стават крехки :)
    ---
    Соевивият сос е подходящ според мен за всякакво месо и риба :)

    ОтговорИзтриване