събота, 16 април 2011 г.

iнсталация № 25


i3D - HD
виж под различен ъгъл спрямо монитора
---
Пълно работно заглавие: Вариация на тема забрадката на Спаска..( на третата и глава)
--
Като човек с хъс към цветовете описаната от зори цветова комбинация ме вдъхнови и направих тази ...iнсталация, която мислех да кръстя  Нежностъ, но нЕкои съображения ме отказаха (смях)
Разбира се, тъй като не правя проект на забрадка по зададена тема, а iнсталация, то розовите точки преминаха в полуфон с отвор за вентилация, точките мутираха в акне, а сърчицата станаха каквото станаха...Както и другите работи.
--
Музика!: Fucking Perfect - Pink lyrics


------------------------------------------------------------------
PS - Идеите, освен, че основно подсигуряват храна на идеолозите и техния дериват, а защо не и сурогат - депутатите, както идейна, така и чисто материална, много често във вид на  сакралните кюфтета, кьофтета, или кифтеа, в зависимост от региона на съответния индивид, имат свойството да се мултиплицират, тоест, както думата дума отваря, така идеята отваря друга идея...Или в случая, не само под давление на  #15 от Спаскините неволи и горната, шибана песен, а доста отдавна ми се върти едно становище (идея), че тези приказки, за триглави лами, дракони и змейове са ни някак по-близки и  смилаеми на нас, изначално двуглавите мъже, а и не до там мъже (смях).
Нормално е двуглавият да е "с една глава по-напред" и близо до проблемите и терзанията на триглавия, нали?*
---
* Накефих се от факта, че и аз мога да правя дълги, лаладжийки изречения...като същински идеолог (пак смях).
---------------------
илюстрация - авторът
( Photoshop CS4. Всичко освен сламката е правено с Фотошоп. Не е проблем правенето и в 3ds max, но  предвид на това, че няма да я ползвам в различни проекции (сцени) е излишно разхищение на време. )

12 коментара:

  1. Гивам си аз кротко из нета и... Кръстю си играл със сърчица. Хъм, какво ли е измислил - викам си. Щото първо видях изображението. Полазвам тука и започва буен кикот.
    Преди време една приятелка изпитваше вопиюща нужда да ме култивира естетически, не и се отдаде, даже забелязвам, че чат-пат се появяват разни подривни елементи във визията и, та никак не се изненадвам, че зелено, розово и жълто са си паснали така добре в ръцете ти - благодаря от името на третата и от мое име!
    Що се отнася до повечето глави - ако живеят в мир и не забравят да си служат добре една на друга - мисля, че колкото повече, толкова по-забавно ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Zory, Това, последното ми звучи като мото на любители на груповия секс.(смях)
    И сигурно е така, но с две си е жива мъка, може би с една, или три е по-лесно...Да! При нечетен брой е по-добре, винаги може да се стигне до решение чрез гласуване, но двете си е жива мъка, вервай ми... :))))
    ---
    Един от даскалите ми по цветове казваше- Няма лоши цветове, има лошо съчетани.
    За съжаление същото не важи за хората...:(

    ОтговорИзтриване
  3. Наборе, ние май се отървахме от диктата на долната - 50 години стигат!, и сега живеем един спокоен и уравновесен живот,подчинен на разума :)))
    Нюансирани смущения поражда у мен черната дупка (отвор) в горната лява четвърт на iнсталацията, но... може и да не е това, което си мисля :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Кръстю, това за цветовете и хората е днешната ми находка. Благодаря! Много добре казано.
    А за ... дупката - по мое мнение винаги трябва да има нещо тайнствено и изпразнено от съдържание, което да предизвиква ума да го запълни, но идея нямам какво си мисли за нея slavuncho :P

    ОтговорИзтриване
  5. За вентилация наборе, писах там- розовият полуфон...То като остаряваме се вдетиняваме, може и втори пубертет да ни хване, ако не е рекъл Господ да ни прибере, да не ни гледат шоуто (смях)

    ОтговорИзтриване
  6. Ахахха, лаладжийски ;)Сите сме балалайки значи :) Поредното добро умотворение с цвят :) Имам едно предложение към теб (дълго време го мислих): супер са ти инсталациите, колажите,идеите, но местенцето е тясно (шаблона имам предвид)- защо не го смениш ,за да се виждат картинките в по-голям размер?

    ОтговорИзтриване
  7. И аз си помислих същото, наборе, но не можах да се изразя така елегантно, както Zory :)

    ОтговорИзтриване
  8. Lili и наборе, картинките са в уеб стандарта 460х620 пиксела и като кликнеш върху тях си идват на точния, максимален размер.Аз просто ги правя в такъв размер...Те са за виртуална употреба и са ми нещо като терапия...Обичам да рисувам, да чертая, но мразя да пиша, разберете бе хора,(смях),
    Пък и трябва да работя,за големи картини няма време..
    Знам, че повечето блогъри сте графомани и трудно ме разбирате, но това е дереджето.Не, че нямам дар слово, но да чаткам на клавиатура...Даже ако можех да говоря, щях да записвам клипове с говор...
    Освен това аз като не публикувам, особено като е хубаво времето се въртя в нета с ай-фона, както и повечето ми познати.Честно казано и не обичам широки блогове.

    ОтговорИзтриване
  9. А за лаладжийството не си ме разбрала...Лаладжиите са една особена порода, има ги и в Блогово разбира се и то не малко, които са майстори в реденето на думи заради самите думи...Тоект, владеещи изкуството да говорят много, като казват нищо,или почти нищо, но по приятен за слушане начин...
    А има и друг модел, които говорят не за да изразят, а да прикрият мислите си ...

    ОтговорИзтриване
  10. Супер е.На мен ми харесва и така!Цветовете са интересни:)Поздрави, Кръстю!

    ОтговорИзтриване
  11. Да,Цвети...Може и розов цъфтеж покрай зелена ограда. Има весел елемент :)))

    ОтговорИзтриване
  12. Ами и аз така го разбрах де (лала-дъра-бъра),но в определено в положителния смисъл :)
    Не съм искала да те засегна с предложението си, просто си заслужава да покажеш творчеството си в по-голям аспект :) Но и така всичко е хубаво и си е на мястото :)
    Честит Празник :)

    ОтговорИзтриване