събота, 8 май 2010 г.

Капител & капитал


Едва ли някой си спомня това, но нищо. Какво да коментирам заГърция?!
Единственно мога да ви дам един пример : Представете си едно глезено дете, на което някой се опитва да му вземе играчките, които ТОЙ му е дал, за да се държи прилично, когато е трябвало.
За да си обясним дереджето в Гърция трябва да се върнем години назад...До режима на полковниците, кой и защо ги поддържаше, кой и защо ги свали през 1974г., а и доста преди това, до срещата на победителите в Техеран (утре е ден на победата) и Онова листче между Сталин и Чърчил...и какво стана на 5.09. 1944г у нас , какво стана през 1949 г на границата, кои са партизаните на Маркос и какви са тия гръцки политемигранти у нас,преди 1989г.
Всяка крушка си има опашка, дето се вика или :"Който сее вятър, жъне бури".
--------------
Има материали в нет-а, макар и някои редактирани в съответствие с "новите реалности".
Така,че който иска -да чете, аз само обърнах внимание, много е дълго за писане, пък като знам (виждам) ,че политическият наивизъм е на мода в блог-пространството, не виждам смисъл :))
Новият жокер е - обърнете внимание на нашите -чужди банки. Нищо, че Батман каза, че всичко е под контрол.
-------------
PS-(макар и с доста закъснение) - Тябва да отбележа, че репликата ми в никакъв случай не се отнася към блогове : "Промяна" и "Защо?", които не са писали по темата, но горещо ви препоръчвам , а такива ,които даже не присъстват в блогрола ми и които имах глупоста да чета снощи, като имах безсъние.
Естествено, всеки има право на мнение, но когато говорим за факти, мисля,че трябва да взема от дума, още повече като не е бил роден по даденото време :)

колаж - авторът

2 коментара:

  1. Историческите препратки са верни, с банките нещата са ясни. На който не са му ясни - ще му се изяснят...
    За мен е интересна разликата в материала.
    В Гърция, хората приемат за даденост златният дъжд, с който ги поливаха през последните 55 години и се борят със зъби и нокти за „своите“ придобивки без да търсят спасители и други дребни шмекери.
    В България - мачкана, разкъсвана, събирана, фашизирана, социализирана от „великите“ сили и глупостта на „своите“ политици през последните 132 години ситуацията е съвсем друга. Ние чакаме някой нещо да ни „даде“, да ни оправи, да ни изведе от кризата, която през последните 20 години се превърна в мизерия. За съжаление не само мизерия икономическа, но и два пъти повече духовна...
    И една „прогноза“. Гърция и Румъния скоро ще започнат да се възстановяват. Ние не. Докато над 50 % от материала иска да го „оправят“ бойкоборисовчета, цветанцветановчета и други подобни недоразумения ще сме все така, че и по-зле...

    ОтговорИзтриване
  2. Наборе, материала ги избра точно тях, просто защото му ги предлагаха яко по медиите. Той беше подготвен за тях. Че Бойко прекарваше повече време в телевизиите, отколкото в кметството.
    Защо мислиш беше режисиран този цирк между него и Сергейчо?!
    Преди за Доган дума не можеше да издумаш напреки, без да те изкарат фашист, сега всички кудкудякат, ама пак нищо няма да стане, защото беше ортак навсякъде.
    И както казва един колега, с тези наши закони,писани от видни адвокати, трудно може да се осъди някой наистина виновен :))))

    ОтговорИзтриване