неделя, 27 юни 2010 г.

Неделен поздрав # 22


Така става като река да гледам телевизия!...Легнах снощи в 10 и нещо и съм заспал..Събудих се и не ми се спи повече.
Знаете ли какви мисли ми минаха преди малко докато окепазявах една снимка за да направя горната картинка ?! - За фотографията, порнографията и живота изобщо.
Сега хоп- и готово щракаш и след секунди снимката е на монитора ..а преди със оная „Смена8“, чакай да изщракаш цялата лента, и то не знаеш какъв ще е резултата, че промиване, съхнене и чак тогава снимките ..да не говорим, че каквото станало-станало!Няма Фотошоп.
От друга страна – обществените и най-вече лични отношения ,като фотографията!! В началото на миналия век трябвало да отидеш в ателието и там да ти направят снимка ,към средата на века много хора имаха фотоапарати, някои като мен след голямо врънкане ..
Сега са пъхнати в телефоните вече и снимането никой не го брои за сериозна работа .Че и запознанствата..В началото на миналия век- трепети, погледи, дълга работа ...по-късно -на кино, на сладкарница и ако не мине котка път ..след седмица може да се стигне до анатомията.Сега е ясно как е...А в бъдеще моят евентуален адаш вместо :“Приятно ми е,Кръстю“, вероятно ще казва :“Приятно ми беше ,Кръстю“(Много смешно, нали?!Хумор на дърт дингил)
------
Ами, да ви пожелая приятен ,почивен, неделен ден...
Ето пак ще отворя една скоба- не обичам тази чуждица уикенд, едно, че не ми пасва в устата, ами звучи и грозно, като „уй“!!
И тинейджър ми е гадна , като тенджера звучи..вероятно идва от „тийн“...И после ,шовинист бил българинът, глупости!..Бърза да се налапа с изрази от езика на поредния Голям брат. Преди и с руския беше така...само, че по-лесно, хем някои думи се подразбираха, хем беше пак на кирилица...Чудя се как ли ще си кълчат езика идните поколения, когато Голям брат стане ....да кажем Китай!
А сега , един Голям Глас, друг мой любимец освен Коен....пише му името на картинката !


--------------------------
колаж - авторът

14 коментара:

  1. Объркващите и усложняващи общуването ритуали са измисляни през вековете от хора с доста извратен ум и мизерно подсъзнание. Знаеш, че по едно време през Средновековието благочестивия семеен секс се е правел през чаршаф, с дупка на съответното място. Какво има под чаршафа не е ясно, но важното е, че Той е доволен. Него дали го има или не е друг въпрос, но чикиджиите и детелюбците, скрити под раса, сто процента са доволни. В този ред на мисли да не забравяме „Поясите на верността“ по време на Кръстоносните походи и т.н., и т.н.
    Не виждам нищо лошо в това, че хората отхвърлят простотиите, които са им втълпявали баби и дядовци, и започват да се възприемат нормално.

    ОтговорИзтриване
  2. Китай на три континента - това е бъдещето ;) Вече уча китайски, защото не знам дали до 20 години няма да се наложи да го ползвам :))

    ОтговорИзтриване
  3. Промените са незбежни, кога за добро, кога за лошо. Изниква ми някаква аналогия със собствените ни тела и живот- преминаваме през различни фази-бебешка, детска, тийн(;)), зрялост, старост и процесът на промяна, на който подлежим е необратим.

    ОтговорИзтриване
  4. Наборе, много затегнат ми се струваш нещо.:)))
    Не виждам къде призовавам към ненормално "възприемане". Просто мисля, че винги ще е по-нормално да си кажем добър ден и поне имената,преди да си го отперем :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Емо, както си правим майтап, нищо чудно.:)))

    ОтговорИзтриване
  6. bampi ,разбира се, има неизбежни работи, но има и неизбегнати, нали?! :))))(Голям веселяк съм днес, а?)

    ОтговорИзтриване
  7. Това, с английския, и аз съм съгласна (на мен ми звучи по същия начин, не ми е мелодичен този език, но...такива са времената). А блогове, с повече английски от български, просто ги заобикалям - в България сме бе, ей!
    Страхотно сравнение: фотография/отношения ;)) Много си прав! "Приятно ми беше."

    ОтговорИзтриване
  8. Lana - Имам един въпрос.Мислиш ли,че хуморът ми е доста "дингилски" т.е дебелашки за т.нар. блогосфера?! На моменти ми се струва ,че има нещо такова :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Така съм съгласен. На мен ми се стори, че жалиш за средата на XIX век, та за това се притесних :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Аз те приемам, какъвто си. Мен не ме дразни твоя хумор, дори ме разсмива (напр. как ти звучат тийнейджър и уикенд, на мен пък бакалавър ми звучи като баклава). За блогосферата не мога да отговарям, просто виж колко хора те четат, с какви интереси и цели са в нея. На мен ми изглеждаш народен човек, който не се пристисква, за да се хареса. А аз ценя естествените неща. Когато прекалиш с дебелашкия хумор, запазвам си правото да ти кажа, без да се сърдиш ;) .
    p.s. Изпускаш от контрол коментари върху твои стари постове, направи нещо по въпроса. Аз също имах въпроси, които се отекоха.

    ОтговорИзтриване
  11. Азпък пожелавам приятна вечер и успешна седмица:)А фотографията сега е по-интересна. снимаш и качваш на компютъра, веднага виждаш какво е станало и така. Поне е бързо и не чакаш да ти промият лентата:))))

    ОтговорИзтриване
  12. Наборе, за минали работи, що да жаля, само,че има работи дето не ги приемам и за бъдещи :))

    ОтговорИзтриване
  13. Lana -благодаря за отговора.Не ,че ми пука, просто исках твоето мнение, защото забелязвам, че и на теб не ти пука :))А за коментарите -ще видя, май, че платформатапредлагаше нещо....

    ОтговорИзтриване
  14. Zvetanka Shahanska -благодаря..А за лентите - тях сам си ги промивах, не чаках :)И там си има чар .Виждаш как снимката се "ражда". Имаше и други хитрини вместо фотошоп:))

    ОтговорИзтриване