събота, 5 юни 2010 г.

Кучката Крис


, единствената, която ни остана ...Ето я на една по-стара снимка , която сте виждали вече.
Тук ,на основната снимка отново лови нещо. Основно, както знаете е птичар ,но лови всичко - включително пеперуди и комари. Освен това е най-умното и интелигентно куче, което сме имали. (Вижте и погледа на малката снимка ,долу вляво).
А на другата малка снимка (горе) спи на любимата си , кичозна в сладникав ,сутиенено-бикинен цвят, възглавничка, последна останка от един комплект, семеен подарък от преди около 25 години...Вероятно и вие имате такива ненужни предмети,които упорито се влачат с вас при многобройните жилищни размествания...
----
И аз , като гледам от някои колеги , имам един въпрос :
Защо огромната част блогъри обичат , предпочитат и имат котки ?

---
Накрая- приятен и слънчев почивен ден!
---
снимки - авторът



13 коментара:

  1. Не знам защо обичам и предпочитам котки . Но обичам и кучета и те мен. Даже уличните кучета не ме хапят.:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Е аз пак съм изключение. Аз мразя котки и те мразят мен, като нещо природно си е.
    Но пък за сметка, н, което имам майка, която хич не обича животни и заради това не отглеждам никакви.Но когато още живеехме в къща и непрестанно имахме кучета.

    ОтговорИзтриване
  3. @ двете - Ние никога не сме оставали без животни ,но кучето е било основно и задължително. И котки имахме- сиамски...Обичам всякакви животни, но кучето най ми пасва.
    А като се шматкам из блогове, виждам все - котката ми, котаракът ми...И това ме наведе на мисълта, че е нещо ...обичайно за масовия блогър и за това питам.Тук, там някои ,като набора, Алиса и пр.споменават за кучета...
    Интересува ме друг забелязал ли го е и как си го обяснява..
    ----
    Разбира се и други обобщения съм направил за година и половина, но тях си ги обяснявам по-лесно :))

    ОтговорИзтриване
  4. Не е само при блогърите това нещо, но щом търсиш обяснение в тая област ще се опитам да ти го дам.
    Блогъра малко или много е социално животно, което му набавя + часове пред компютъра за разлика от друг сорт хора, които рядко се занимават с компютри. Кучето е взискателно животно, то тича напред назад, играе си и иска разходки. Така, че не е много удобно животно. Котката пък, се изтяга цял ден, спи и единственото, което й е нужно е да й сипваш храна и да гледаш да не избяга през вратата докато излизаш. Това важи за почти всеки човек в отглеждането на животни.
    Любимеца ти отговаря и на теб самия...

    ОтговорИзтриване
  5. Е аз не съм в нито една група. Гледах бонсаи и кактуси, но останаха само кактусите. Май предпочитам любимци,които не могат да се оплакват:)

    ОтговорИзтриване
  6. понеже и аз съм от коткарите (все се случва да живея с хора, които не обичат кучета, иначе винаги съм искала), също ми е правила впечатление тази зависимост - котка-блогър. обаче обръщам нещата и смятам, че котките влияята на блогърите, а не обратно. от тях се носи муза, някак си, на талази чак. струи някаква философия, която ме кара да се замислям за живота от нещата ;) а когато много се замисля, изпитвам потребност да пиша, че иначе много се обърквам.

    ОтговорИзтриване
  7. Тя Nezzo вече го е казала, но да добавя и аз, че котката по-лесно се гледа - нашето коте си дойде възпитано да си ползва котешка тоалетна, седи си само по цял ден, докато сме на работа и мога да се похваля, че почти не прави бели, като изключим надъвканите и съдрани тапети.

    А иначе имаме и кучета - мъжът ми има две, които гледа в двора на една голяма къща, а във Велинград родителите ми имат песа Николайчо.

    ОтговорИзтриване
  8. @Nezzo, Гарга Рошава и Таня, благодаря за изчерпателните, взаимнодопълващи се отговори.
    Т.е, потвърди се в голяма степен предположението ми за "тенджерата и похлупака" :)))
    ---
    Таня, не си му правила (пущала)снимка отдавна, сигурно е пораснало доста.:)
    ---
    Nezzo- една идея- защо не започнеш да снимаш улични кучета ?!На мен ми се повреди една флашка и ми замина колекцията...Вече дублирам всичко:))
    Внимавай само със светкавицата, някои се стряскат и налитат :))

    ОтговорИзтриване
  9. @Владимир Иванов (krizt)- Ами вземи си рибки тогава, като гледам сега какви хубави ,готови ,оборудвани аквариуми има, нищо ,че повечето са китайски, хваща ме мерак и за риби , ама намаляха приходите и затегнахме колана :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Ами да - пораснало е, даже днес го мерих на кантара - и с това нямаме проблем, стои си най-послушно в кухненската везна, която като купихме, се чудихме после що сме я купили, като всичко слагаме на око. Та се оказа, че ето затова сме я купили - да си мерим котката, та да знаем колко хапче да й даваме :-)

    Ама нямаме хубави снимки, щото много шава и е трудно снимката да не е размазана. А пък и си внуших, че нещо са го урочасали, щото имахме проблеми с очите му, та все го мажем и го плескаме с разни неща.

    ОтговорИзтриване
  11. Наборе, завиждам ти! Крис е като от рекламно списание за домашни любимци! Ако видиш моя пес... Има колиба като мезонет, но през тези валежни дни най-обича да се пльосне насред двора, да заспи, а дъжда да го вали, да го вали... Ужас ти казвам!
    Такова куче в апартамент не може да се гледа. Знаеш, имах грамадна източно-европейска овчарка преди години, гледах го в апартамента, но е мъка и за кучето, и за човека. В апартамент може да се гледа малко куче, но пък аз не ги харесвам. Всъщност, много малко малки неща харесвам :)))
    За котките... ами ще кажа, че нямат нищо общо с кучетата и ще спра до тук, щото ме налягат едни асоциации, а не бих искал да засегна никой.
    Гледал съм и котка в апартамент. Даже пазеше голямата дъщеря като беше бебе и не даваше никой освен мен и майка ѝ да доближи кошчето.
    Не бих гледал котка в апартамент защото мирише. Каквото и да прави стопанина не може да избяга от характерната миризма. Обикновено свиква с нея и се хвали, че неговата котка..., но... Единственият начин е скопяване, но аз не бих го причинил никому, тъй че не е изход за мен.
    ПП. Не зарибявай Владимир Иванов с рибки, щото знаеш каква краста са :)))

    ОтговорИзтриване
  12. @Таня -Така е, на много работи им се намира приложението впоследствие :)))
    Опитай да го снимаш когато спи :)

    ОтговорИзтриване
  13. Наборе, благодаря за комплимента, с радост ще отбележа, че тук не съм бъзикал снимките с Фотошоп освен за размера.
    Основна "вина" за външния вид на кучката има жената, която я къпе и реши с кеф. Понеже сега снахата не е на работа и гледа внучето :)))
    А за характер на кучета и котки - да ! Дълга е разликата.
    Впрочем, чисто материално погледнато, от котарака имах най-голяма файда. Ходеше по хорските имоти и понякога носеше парчета суджук и на мен. Даже и мишки ми е предлагал и се чудеше защо не ги ям :)))
    А за миризмите - откакто преминах на директно белодробно дишане , загубих реална представа. Някои дори само си ги спомням , но спирам, защото Швейк се надига :)))

    ОтговорИзтриване