събота, 19 юни 2010 г.

Не мога да ти вярвам *


* песен на Лили Иванова, която е по-долу.
---
Материали за колажа : Лъвът е от зоопарка, патките са от село, фонът е от архива, а октопода и короната не помня от къде съм ги свил.Доларите са мои. Последните :)
Ликът на Премиера е от Тук.

---
PS- Трябва да отбележа, че музиката е от Оскар Бентън, а бълг.текст Надежда Захариева. Избрах изпълнението на Лили Иванова най-вече заради подходящия според мен текст.
Но за привържениците на символиката ще кажа, че такава има в този мой избор. От 1393г. политиката у нас се прави на подобен принцип, с малки, но сериозно наказани изключения, като първите 500 години си е ясно регламентирано от прякото присъствие на една имперска сила, след това Освобождение с решаващата роля на друга имперска сила , след това...дълго е за обяснение, пък и не може всичко да се опише наведнъж...Сума и години се ходи на училище, пък и историята се пише от победителите и дописва от силните на деня :)

--

*Лили Иванова - "Не мога да ти вярвам"(1977 г.)


---
колаж - авторът

6 коментара:

  1. Наборе, като видя ББ или чесън не се удържам!
    Всичко е хубаво - и композицията, и техниката, и детайлите, но... защо само две патки?! Бройката им е близо до 65 % от електората и можеха да бъдат решени като фон от патки или редица отиваща към безкрайната глупост...
    Все пак, художествените решения са си твои, но се надявам в бъдещите си творчески планове да отразиш реалистично паткообразуването :)

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, няма нищо символично тука. Ама нищо! Нито долареките, нито патките(гъски?), нито ББ, подадения микрофон, та даже и баба Лили..
    :)))
    Винаги ме е било яд,че по този интерактивен начин не винаги може да се усети и(И)рония:))

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова е красиво, че ми иде да грабна пушката.

    ОтговорИзтриване
  4. Ех,наборе ти си пристрастен и те бие як натурализъм...Да кажем, че държа на еротиката, не на откровената порнография :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ирония Идиотова - Ами...пълно щастие няма.Кой усетил, усетил...Аз в другия блог бях писал на тая тема...Дето в много английски и американски сериали има смях за фон при комичните ситуации.Мислих, мислих и реших, че това е за темерутите, да им покажат, че става нещо смешно и поне да се усмихнат, да не изпадат в неудобно положение :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Пламене, "Хей,поле широко..."нали .Схванал си ми отлично идеята ! :))

    ОтговорИзтриване