неделя, 6 февруари 2011 г.

Неделен поздрав # 53 & iнициация # 11


i3D - HD
---
Restitutio in integrum *  
---  

Поздрав : The Beatles - Come Together

Това е една от емблематичните песни на тези класици. Освен това, за мен е е доста мил спомен от юношеските години! Юноша- хубава дума, която "преучените синигери" леееко по терлици  подмениха с тийнейджър.(Дори и не научих как се пише правилно, звучи ми грозно ,като тенджера). Както и да е, нищо ново - лизачески синдром към поредния Голям брат.
Спомени, да! Разбираемо, че се връщам към тях. За разлика от болшинството от вас, аз вече минах баира, а както се казва, от върха всички пътища водят надолу.Но и в спускането има голяма тръпка и чар! Всички скиори ще го потвърдят. Както пък алпинистите ще се пънат, че изкачването е номера(смях)
И едното и другото, казвам аз, живот и здраве - dum spiro spero, а след това- пак!

--------------------------------------------------------------------
*  Възстановяване в цялост
---
PS - Чудих се тази сутрин как да кръстя картинката, впрочем по-точно към кой етикет да я причисля. Накрая реших, че тя повече iнициира, отколкото отразява настроение. Бях обещал, че ще обясня защо е това  "i" в началото на думата. За това, защото i в кръг (а и без кръг) е международен символ за информация.Оттам и нещо като информативна инициация, респективно инсталация, защото на практика те са си такива.Ако това обяснение не ви задоволява - здраве да е, нямам по-добро.
Картинката е от серията с марлята (моя вътрешна подредба) а що се касае до настроението, то снощи докато я правих беше превъзходно, сигурно си личи и от нея.
Особенно като погледнах часовника и видях колко време е минало докато нареждам скелета и се сетих за черния хумор от репликата на кучето-хирург:"Как неусетно минава времето като се забавляваш" - смяааах!
---
Днес и тук е топло!Цели 8 градуса рано сутринта! Весел и приятен почивен ден!
-----------------------
илюстрация - авторът
(3ds max9 & PhotoshopCS5)

4 коментара:

  1. Ами за алпинистите не си прав. Всъщност тръпката е в слизането,въпреки че не си го признават. Ако няма подсигуряване за слизане, никой от тях няма да тръгне нагоре, за разлика от живота.
    Лек и спокоен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много си прав, Владо :)))
    Ако нямаше връщане - нямаше и да се качват!
    Става дума за кого коя е по-приятната част, нали знаеш, полезното не винаги е приятно, даже напротив, особено за яденето :)

    ОтговорИзтриване
  3. В живота си често покоряваме различни върхове.Едни по-ниски,други по-високи,но всеки си има своят Еверест и мечта да го изкачи!Стигнеш ли върха,тогава тръгваш надолу с чувство на удовлетворение и реализирана мечта!Преди това не си мислил за слизане,защото не си се изкачил!Приятен ден и от мен,Кръстю!

    ОтговорИзтриване
  4. Блгодаря, Живко!
    Очертава се приятен :)

    ОтговорИзтриване