сряда, 23 февруари 2011 г.

Настроение # 71


i3D - HD
виж под различен ъгъл спрямо монитора
ВСИЧКО ОСТРО Е ВРЕДНО...

или :"С дъх на пазар"

---
Обичам пазарите...Книжните кесии са някаква магия за мен, найлоновите са пълна отврат...дори на моменти са ми гнусни, като употребен презерватив...(прощавайте сутрин рано с кафето..)
Дааа...пазар, особено след дъжд, хартии, кашони, мокър ръждав винкел, стари теглилки и симфония от аромати...Не може да се опише на какво мирише пазарът...Различно е през всеки сезон, месец, ден от седмицата, част от деня, дневната температура и най-вече самия пазар...Обичам когато съм сам и почивам да ходя по пазарите..
Ако знаете  колко сцени ми се извъртяха през главата доката правех картинката.... снимки да бяха, сигурно щеше да е цял албум..Какво нещо е мозъкът?!
Каква терапия са картинките....!! бруччч--чч--шшшш!(смях)
---
"...ще танцуваме там, на пазара..."
Късна любов - Михаил и Кристина Белчеви


---------------------------------------------------------------------
PS - Имаше на нашата улица един дядо Дончо, гонеше деветдесетте, за малко не ги стигна, Бог да го прости, силно заекваше, ходеше с два бастуна, горкият, но от ранна пролет до късна есен, всеки ден си знаеше разходката до пазара...Ако го запиташ какво има на пазара, изпущаше въздух като Дарт Вейдър и :
-Кккк-во д-да има?! Ци-ци-ци-гани и ккк-у-у-у-м-мунисти...(смях)
-----------------------------------
илюстрация - авторът
(Photoshop CS5
От цялата работа най-голяма играчка беше надписът 5kg- хем да се вижда, хем не- основно- дублиране на слоя, задаване на различвна плътност и заигравка с Bevel end Emboss.
Но понеже не съм занаятчия- рекламаджия, или уеб-майстор, а гледам на работата като чисто рисуване, не записвам показателите за сянка, плътност и прочие. Картинката няма да се повтори...Или - като рисувате нещо с бои , не следите и не отбелязвате кога и къде топвате четката в палитрата, нали? (смях)

4 коментара:

  1. :) Картинките наистина са страхотна терапия, както и природните цветове и гледки.
    Миналата седмица запомних една, която беше нарисувал, запечата ми се в главата и като намерех малко време за почивка, просто си я биех като инжекция. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Картини, снимки, природа - всичко зарежда! Поздрави за илюстрацията и приятен ден, Кръстю!

    ОтговорИзтриване
  3. "Обичам пазарите...Книжните кесии са някаква магия за мен" и аз така. :)Супер колаж и песен! Хубав, книжен, шумолящ ден!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Пазарите освен всичко останало са и място за социални контакти;Там можеш да се видиш с позабравени хора,можеш да научиш някоя клюка и за да не се връщаш с празни ръце,купуваш поне една маруля за салатката,а за жената някой плод с което ще оправдаеш защо те е нямало цял ден:)Пазарите са различни,но най интересният на които съм ходил е Хайван пазара(за животни,обикновено в края на града),а за калайджийският пазар за булки около Стара Загора и Ямбол само съм чувал:)Голяма атракция е там:)Пазари има за всеки човек и за всеки джоб:)Картинката и клипа са уникални,както винаги!Приятен ден,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване