вторник, 26 юли 2011 г.

iнициация # 36


i3D - HD
---
Работно заглавие: Балансъ

Нещо спокойно и подходящо:  Дмитрий Шостакович 
(5 пиеси за 2 цигулки и пиано)



.................................................................................

PS- Там е зебрата, да ...Вчера споменах за нея, че мисли раирано. Така е, но понякога завърта едната раирана мисловна плоскост напреки и се получава каре...От шотландско, до балканско. Това е метафора, а зебрата не обича метафори. Впрочем, при нея въпроса за обичането и необичането е може би единственият казус НЕ ситуиран черно-бяло...Вместо да обяснявам, ще цитирам един неин отговор на въпрос на Ректи дали обича Паметника от картинките, при това необичайно многословен за нея:

" Щях да го обичам, ако ме чешеше, но понеже аз сама се чеша на него, нямам такова основание. Но нямам и основание да го мразя, защото в картинките е единственото нещо в което мога да се почеша свястно и е глупаво да мразя нещо, което ми върши работа...по точно на което, или върху което АЗ си върша работата...И понеже предусещам въпроса - да! Чесането е работа и то голяма".

Горката, дори се учуди от себе си...толкова думи за нещо, толкова ясно.  Другото нещо, което я чуди е за какво са цветните снимки, щом и на тях и на черно белите, ТЯ излиза същата....
--------------------------
илюстрация - авторът
(3ds max & Photoshop)

2 коментара:

  1. И къде я намери тая дуалистична зебра?

    ОтговорИзтриване
  2. Зори, такива като зебрата и Ректи сами те намират, няма нужда да ги търсиш. Влизат и излизат в картинката и картината както и когато си искат, говорят каквото си искат, но най-често само сумтят, пасат и гледат нещо...Ако ги питам какво, или отговарят сричково, или се правят, че не ме чуват...А може и настина да не чуват, те са заети предимно със себе си (смях)

    ОтговорИзтриване