понеделник, 26 юли 2010 г.

Смях за 1 лев



Навярно редовнините читатели си спомнят статията " За хумора..."
Търсих нещо в другия блог и попаднах на тия картинки вляво. Както се досещате, това са бални "маски" или украшениея вероятно за детско тържество...Не гледайте че ми пасват точно, то е от Фотошопа. Иначе ръзмерът им съответства на детско лице...Предполагам, че горният вариант е за момченца, а долният за момиченца.

Спомних си, че когато синът ми бе на годините на внучката му бях взел подобна маска, но носът си беше ...нос, пак пластмасов, бутафорно голям, май, че беше и с пъпка, или брадавица, и висяха мустаци от дебела, черна прежда. И интересно!!! -дръжките, самите очила(окръгления) и веждите бяха или почти, или точно същите...Имена не помня, но зрителната ми памет е над средно ниво...

Лошото е, че в момента във магазините "Всичко за 1 лев" ги няма..Една продавачка се сети, че последно преди две години са имали срещу нова година и се похарчили бързо...Абе, майтап да става, един лев къде не е отишъл, да се веселят децата....(?!?)
Важното е, че за 25-30 години, хуморът е дръпнал доста напред ...как мислите...Или по-точно, това отдолу се е качило горе.. нееее, спирам. Явно ще "олекна".
----
PS- Отива ми, нали?! Снимката е кофти, правена е с телефон в началото на май, но нямаше по -подходяща....Знаете, нагласяне, нагласяне, ама...:))
---------------------------
Музикален фон: "Клоунът" - Васил Найденов


-------------------------
колаж (монтаж) - авторът



6 коментара:

  1. Откога й разправям на приятелката да й сложа "носленце", а тя постоянно се дърпа :D :D

    ОтговорИзтриване
  2. Kal4o, мислех си какво ли щеше да е, ако ние си бяхме така ,като мен на снимката , а техните бяха на челата :)))
    Ти нинджа ли играеш, какво?! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Песента е хубава! Благодаря:) Колкото до другите неща - какво ли няма в тези магазини/за 1 лв/...

    ОтговорИзтриване
  4. Zvetanka, тя песента е хубава, ама аз не съм ли смешен така?
    Мислех да си намеря една истинска и като ходя по държавни администрации да си я слагам :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей,Кръстю:)Снимката е хубава,забавна,закачлива... :)През последните няколко години,не съм виждал да продават маски от вида,който описваш,може би защото децата (вече) гледат по-реално на нещата за разлика от нас на тяхната възраст :)Като дете съм си правил маски от картон и това не беше много отдавна:)Все пак съм само на 35 :))))

    ОтговорИзтриване
  6. Аполон,аз пък съм на 53 ,виж, само цифрите са разменени:))
    А аз,(ние)бяхме принудени да си правим доста повече работи сами, но и в това има чар, пък и развива фантазията ,но и електронните играчки също имат чар,
    Да се стилизира носът в маската като пишка е смешно, да ударя един пръст на някоя госпожа докато чака автобуса на спирката и тя да подскочи също е смешно, НО??? :)))

    ОтговорИзтриване