четвъртък, 1 юли 2010 г.

Мозъкът е голяма работа !



Сепорд писхлоози от увентеириста Кмерибдж, рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие, смао е внажо правъта и песлонадта бвука да са на привалонто мсято. Дригтуе бвуки мжое да са ръзбарнаки тотнало и тсетка пак ще е чилтев. Паринчтиа е че чкивошея мъозк не чтее бувалкно а вджиа дтумие ктао ендо цляо.
Мъоъзкт е нйа-увдинитяелит оагрн в чшокветоо тляо. Той увапрлвяа катко натише жнинези фикунци, ткаа и потвеендиео ни. Ниатше млиси, сомнепи и чвувтса са полд на нтеогваа дейност. Мгноо чсето пошренго го савявнарт със снложа тфеленона цнатрлеа или спюеромкптъур. Тзои орагн е мгоно по-сжлеон и от най-стлаожна мнаиша. Пзниаянтоа ни за мкзъоа, впръкеи итенивзинтне иледсзиваня, са все още чснтчиаи.
------------------------------------
Текстът е извадка от "Мозъкът -вселена" Иван Гаров ,изд.1988г.


16 коментара:

  1. Това е точно така, и аз го срещнах в една книга, не си спомням вече коя беше, но там по същия начин се илюстрираше казаното. И тогава ми се видя чудно. Но ето сега, този текст целия го прочетох:)Мозъкът суперкомпътър, че и нещо повече:)Кой знае какво още не знаем за него:)

    ОтговорИзтриване
  2. Май наистина е така-нямах големи проблеми с прочитането :D
    Сещам се и за други удивителни органи :D

    ОтговорИзтриване
  3. Zvetanka Shahanska - много работи не знаем...можеби не сме избрали най-правилния път на познание...Но това е огромна тема!:))

    ОтговорИзтриване
  4. Kal4o , да не имаш предвид органа от по-долната картинка?!
    Днес съм на вълна супер-органи :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Тъкмо си помислих, че имаш проблем с клавиатурата или аз с браузера, но след второто напъване, го прочетох (защото чета постовете). Руснаците са водещи във физиологичната психология и в невропсихологията. А това сигурно са го установили евреи от Кембридж. (трябваше да ти го напиша по същия начи, но не ми се играе)

    ОтговорИзтриване
  6. Искаш да кажеш, че този текст няма да може да бъде разчетен от депутат? :)

    ОтговорИзтриване
  7. Lana - това вероятно е доста старо като имформация, щом 1988г е влязло в наша научно-популярна книжка.
    Идеята е, че мозъкът наистина е голяма работа.:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Пламене, нямам как да го пробвам...Не зная какво работиш, но ако си журналист, или имаш познати журналисти, които ходят в парламента може да го копираш и да пробваш кой ще го чете..:)))

    ОтговорИзтриване
  9. Ха, Кръстю,
    Това го бях направил от кокосв орех и стана супер ;) Мислех да го подаря на Дянков, ама беше изкуфял
    ;) Иначе си прав, мозъчето е върховния орган без него...

    ОтговорИзтриване
  10. И според много специалисти е неизползван нацяло. Не ползваве пълният му капацитет..Защо ли?!
    Вероятно още не му е дошло времето..:)))
    А картинката е от един сайт за анимирани картинки, уж е GIF, но тук за разлика от другия блог не "тръгна"...трябваше фигурите да се тресат:(

    ОтговорИзтриване
  11. :)Едва съм отворил очите и стигнах до половината без да ми направи впечатление.Лошото е,че колкото и да е сложна машина, повечето методи да го манипулират вече са открити.

    ОтговорИзтриване
  12. Владимир Иванов (krizt)- Нали?! :))

    ОтговорИзтриване
  13. Владо, може би трябва да се отърсим от навика да го сравняваме с машина. Но е трудно, защото за нашата сетивност познанието се базира на сравнение :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Добре! Стигнахме висоти в изследването на мозъка и доста го поразвихме. Дали сега да не се обърнем маалко повече към сърцето? ;) :)

    ОтговорИзтриване
  15. momenti-momenti - Ами да се обърнем, но се страхувам, че ще стане като с моето заболяване- когато докторите най-после разбраха какво ми има, бе станало вече късно за лечение и изрязаха и хвърлиха цял орган - ларинкса :(

    ОтговорИзтриване
  16. Безкрайно съжалявам да го чуя, Кръстю. :(
    И точно това имам предвид- един по- холистичен подход към света...
    Желая ти много чудесни моменти!

    ОтговорИзтриване