четвъртък, 8 юли 2010 г.

Имам идея !


Ще си купя остров и ще си направя държава!

Да! Ще разпродам де що имам като имот, ще извадя и скритото и заровено в буркани и ще си купя остров. Островът ще бъде от най-малките, защото не съм енергиен, или петролен бос да си позволя по-голям...но поне имам вкус и моят няма да е грозен!
И ще си направя моя, собствена малка държава. Каквато на мен ми харесва и никой няма да ми каже копче. Разбира се ще споделям и ценностите наМеждународната общност, за да ми е мирна главата . Ще я кръстя "Първа Частна Държава на Кръстю" (ПЧДК).
Както знаете частни острови има много. Но частна държава няма. По-точно никой не си е признал официално. Но винаги има първи път и първи и защо да не съм аз?!
Идеята ми дойде от този материал, по-точно изказването на Стефан Гамизов, тук, както и от изказването на кварталния бакалин стносно капризите на една клиентка :
- Като не ти харесват дребните ми сладки, имам брашно, захар, яйца и ванилия, вземаш и си правиш каквито искаш !
Кратко и ясно! Като всички гениални неща. Не ми харесва тая държава, вместо да пиша по блогове и да вися по митинги от 200 човека, вземам си остров и си правя държава, каквато ми харесва. Без партии ! Ще бъде монархия...То ,впрочем, няма да има и поданици...какви партии..
Не, няма да стане. Освен мен там ще са жената и кучката. Истинската кучка няма думата, но другата ще рита и то с пълно право...За да стигнат парите за острова, ще се наложи да разпродадем и нейните ценности. Е, ще се сменяме...
Тъй, като островът най-вероятно ще е от гръцките, ще виреят маслини ,лимони, смокини и портокали. Ще въдя кози и овце. Ще развия Еко -туризъм..Натюр.За скучаещи милионери,дето се оригват на лукс , екстри и звездни хотели и искат по-близко до природата..Даже ще им давам да доят овцете..
И ще забраня телевизиите ,интернета ,телефоните ...На гостите ще се раздават мини-радиостанции, с покритие само на острова и по желание музикални плеъри ...
Да си призная, нямам съвсем ясна идея, но пък ако поискам съвет, може съвсем да ме откажете, ...все пак, имате думата..

И кой знае защо ми влезе в главата , да ви предложа за фон тази (много) малко известна песен на Емил Димитров...Не търсете връзка с текста. Пък ако случайно намерите...здраве да е..


-------------------------
илюстрация - авторът


26 коментара:

  1. Изобщо нямам намерение да те отказвам. Аз ще взема съседния малък остров...И така до края на света...:)))Преди твоята идея, смятах да се заселя в Индия, но сега може да опитам и на остров. Макар, че Индия ме привлича и с факта, че е по-далеч оттук. Пък и имат в Делхи и болница за птици, което ние тук с нашето съзнание, не виждам да направим и след 100 години...Пък и според последни/от вчера/ данни сме били индоевропейци:) Така че отивам към първоизточника....

    ОтговорИзтриване
  2. А, за идеята не е първа. Преди година вече основах SMS република. Въпреки интереса, за сега съм единствен гражданин:).Което, като се замисля не е чак толкова лошо. Искаха и безплатни телефони, но при мен няма корупция.

    ОтговорИзтриване
  3. Браво хубаво че не пиех кафе че щях да се полея. От мен десетина фурми ако може:) не знам дървета ли са храсти или палми:)

    ОтговорИзтриване
  4. Zvetanka Shahanska - То откъде сме има много теории. Тях съм ги гледал в другия блог по едно време. Май е по-важно да си отговорим защо сме :))
    А преди малко един зевзек каза по телевизията -"Да вземем всички да заминем и да останат тук политици и пенсионери само :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Иванов (krizt)- Пак сте наблегнали на виртуализацията...При мен няма телефони и есемеси...Като помислих малко ,то и радиостаонцийки няма да трябват. Островът ще е много малък и като викнат по-силно ще се чуват :))

    ОтговорИзтриване
  6. Руми66 - Сутрин като четеш какво съм писал, оставяй чашата...Понякога изтърсвам смехории :)))

    ОтговорИзтриване
  7. 'Що така от гръцките, много е близо.
    Аз май ще се изселя при канибалите. Те са в пъти по-цивилизовани и непресторени, пък и са опасни само когато са гладни.

    ОтговорИзтриване
  8. Блага - Ами гледам да е по-близо,да мога да отскачам, роднини има тук, деца, внучка...иначе ония острови са далеч и пътните разноски са много :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Ех наборе, наборе! И като се събуди, краката шпиц, а левият в контакта :)))

    ОтговорИзтриване
  10. slavuncho - Наборе, тя тая приказка има и по-колоритен вмариант, ама е на място :)))
    А песничката на Емил помниш ли я?

    ОтговорИзтриване
  11. Интересна идея :)) А как ще се влиза в частната държава - с визи ли? Моля те, обади се като вземеш острова :))

    ОтговорИзтриване
  12. Тази идея и на ми е минавала. Събирам пари, трябват ми 24 златни византийски драхми да си откупя наследствените владения у Преслау от византийците :D

    ОтговорИзтриване
  13. Емил не съм го харесвал особено и тази песньовка затвърждава мнението ми. Освен, че прилича на автобиографична, пълната липса на глас също е показателна. Все пак, знаеш - на вкус и на цвет...

    ОтговорИзтриване
  14. diandra - Още не съм много наясно, но предполагам както в Тази..всеки според зависи :)))

    ОтговорИзтриване
  15. Kal4o - ти си по юридическите въпроси, ама то византийци вече няма...трябва да се огледаш за наследници и правоприемници :)))

    ОтговорИзтриване
  16. Наборе, честно казано ,за автобиографичен елемент в текста не ми бе минало през ума, просто той е доста ...емблематичен:))

    ОтговорИзтриване
  17. Има една не маловажна подробност, която май убягва на всички - Където и да отидем, носим себе си. В този ред на мисли, да не би някой да смята, че е перфектен или че сам не си е създавал проблеми, от които е патил?! Внимавай какво си пожелаваш, че току виж се сбъднало. Ами после? По-лесно (и по-икономично) ще бъде ако всеки работи за държавата така, както за собствената си частна държава. Но това в БГ е само пожелание, все още.

    ОтговорИзтриване
  18. Lana - защо днес нямаш хумор за чувство?!
    Впрочем, ти погледна ли и линка към изказването на Гамизов и ...пр?! :)))

    ОтговорИзтриване
  19. Извинявай, лична история. Защото днес имам годишнина от един незабравим миг, който никога няма да се повтори. Промених се (не знам за жалост или за радост).
    А другаря енергетик, имал дал, кво като е грозен (на подарено магаре петълите не се гледат).
    Иначе сладка идея. Аз обаче си търся планета. Приемам оферти.

    ОтговорИзтриване
  20. Извън контекста: отговорих ти на въпрос в поста от 06. 07.
    За притурката "последни коментари": дизайн, добавяне на притурка, най-популярни (горе, ляво), recent comments, запази промените. Това е. Настройваш го за брой коментари, пиксели на ширина и височина.
    А блогрола (много си го разпрострял, извини ме)- можеш да съкратиш информация като картинки, начална информация, дори час - те така или иначе се подреждат по час. Остави само заглавието или ги намали на 10 да се показват при зареждане (много бавно ти се зареждат страниците, на Цвети също, чакам няколко минути, а то върти ли върти), другите също могат да се покажат като кликнеш върху "покажи всички".
    Непоискан съвет, но надявам се полезен :)

    ОтговорИзтриване
  21. Права си за техн.въпроси. Ето един пример- ситият не разбира гладния. С бързият си компютър тия работи не ме впечатляват....И не е от гевезелък, просто занаятът ми го изисква. 3D-проекции с тръц-тръц процесор кога ще ги въртя?! :))
    ---
    Ще намаля видимите на 10 , и ще видя по коментарите. Даже има и по лека опция- препращане по пощата. Вероятно ще предпочета нея, защото от опит зная, че не са много коментиращите стари статии.
    А иначе не се обиждам, така е...Живи хора сме и настроенията се менят:)

    ОтговорИзтриване
  22. Lana , виж така по-лесно ли отваряш блога...

    ОтговорИзтриване
  23. Може би така ми се струва, но Да, по-лесно. Аз съм с нетбук Acer. Купих си го за да си го нося в дамската чанта до работата (там нямам, а ми трябва)и да си хващам нет аванта :), където и да отида. Върши ми работа, не съм претенциозна. Хайде, лека (да изгледаме волейбола, че имам едно комшийче в националния). Стискам палци (ти между впрочем, защо не си в залата? ;) ).

    ОтговорИзтриване
  24. Идеята и на мен ми е минавала през главата, та думата ми е, като започнеш да предлагаш гражданство пусни едина покана ;)

    ОтговорИзтриване
  25. Емо - благодаря за доверието. Първият ми поданик ще бъде обявен за почетен, освободен от данъци и вероятно ще има и други привилегии :))

    ОтговорИзтриване
  26. Което ще е голяма грешка и начало на интриги, но...пълно щастие няма дори и в частните държави :)))

    ОтговорИзтриване