четвъртък, 22 юли 2010 г.

За крайностите и още нещо...


Тази снимка (голямата) не помня къде съм я правил. Не пише, защото не е от тия избраните и подредените, както виждате, нито като съдържание, нито като качество е на кой знае на какво ниво...
Малката пък не помня от къде съм я копирал, в ХонгКонг не съм ходил, още по-малко пък в хотел с такъв кенеф. Беше от времето, когато започвах да се въртя в нет-а, май, че нямах още и блог и от време на време копирах работи, които ме впечатляват, основно без адреса, дори не се замислях за какво ми е той.

Както и да е ,снимките са налице, голямата може да е на хиляди места в страната, а защо не и извън нея, докато малката е само на едно :
(копиран текст) „Най-скъпият клозет в света се намира в Хонг Конг. Той е част от луксозен апартамент с площ 650 кв.м
Чудото на архитектурата е градено цели 5 години с усилията на 300 работници и е целият от злато.
За изграждането му са били необходими три тона от благородния метал и в крайна сметка построяването му е струвало на компанията "Суисхорн" 50 милиона долара.
Всеки има възможност да наеме апартамента с луксозната тоалетна срещу $25 000 на нощ или само да го разгледа, но без да го използва, за далеч по-скромните три долара.“

От тук нататък може следейки мисълта ми да правите връзка с предните ми две публикации – за хумора и за блоговете. Само не се подавайте на първичната реакция :“Я па тоа, изкара блоговете ни кенефи“.Идеята е по-друга...Нека никой не се обижда, но основно в другия блог,където посещаемоста е много по-голяма забелязвам разнородна публика -от пълна, но войнстваща посредственост, до хора, от които научавам доста работи.Но така е във всички отворени системи....

Каква е приликата между двете тоалетни – външно -никаква , принципна -служат за едно и също , да не обяснявам.Но има и една голяма прилика по екстремното изживяване по време на задоволяване на естествената отходно-облекчителна нужда!! Принципно много различна,но като дразнение сходна по интензитет.

В първата, примитивната то е от напрежението и страха от вероятноста някоя оса, или пчела да ви се оплете в ...подробностите и паникьосана да ви жулне.

Мен не ме ужили и до някъде аз сам се нагласих, защото като си вдигах гащите подбрах и нея (осата) . Бързо се усетих ,освободих я и тя също изплашена излетя като ракета...Но от бързината на реакцията с едната ръка така пернах паянтовата вратичка, че и изкъртих едната панта, като всичко беше гарнирано с такава мръсна псувня, от ония, описващи акта в детайли, че близо минута след това ме беше срам да изляза, защото се сетих, че тъщата вари компоти на двайсетина метра...Бях млад зет, на няма и година и беше съботен ден в селото и двора на жена ми...

Мисля, ще съгласите, че това изживяване е съпоставимо по интензитет с приятният гъдел от възможноста да се изсереш върху „три тона от благородния метал“

Разхвърляни мисли : В първия случай нямаш избор, на зор си и пари да имаш, полза няма.
Във втория обаче, работата е доста сложна – това удоволствие от осирането на 3 тона злато се заплаща с нескромната сума от 25000 ,която и за милионер е впечатляваща.
Не съм милионер и вероятноста да стана е съвсем близка до нулата (ако случайно пусна тото-фиш и спечеля). Няма и да отида в Хонг Конг, но заявявам, че и да стана милионер и милиардер, 25 бона за такава глупост няма да дам. Ще ги дам на болни, гладни, деца, клошари, градски музиканти и пр.Ако бях доста по-млад, може би щях да ги изпия, или пръсна по жени.. но за едно сране...

Обаче на времето ,преди...8 години да кажем, ако някой ми беше казал, че по 5 -6 часа на денонощие ще се шматкам из интернет и че ще имам два блога, в които да правя...каквото правя, щях да му дръпна една псувня , като оная в селската толетна (не е смешно)

~~~~~~~~~~
Като помислих малко, викам си чакай да видя дали няма нещо в "тубето" по въпроса ,вместо музикален фон и - ето :реклама "3D -Gold" -доколкото разбрах така се казва хотела....и както очаквах- 5D - кич (смях)


------------
снимка(голямата) - авторът

16 коментара:

  1. Хе-хе, върху казанчето - табелка "Please do not touch"

    Кенеф за 50 милиона.
    Ако знаеш как ми се псува... (не е смешно)

    ОтговорИзтриване
  2. :)Не стана ясно полароидно фото ли има монтирано, да се увековечиш докато ...разтоварваш :)))
    Това е важен момент и трябва да се помни от поколенията ...

    ОтговорИзтриване
  3. Кичът си е кич, независимо колко парички струва.

    П.П. На снимките - всички облечени ... срамота.

    ОтговорИзтриване
  4. Да,Точка и мен това ме впечатли, като ще е ,да е.Така си губи ефекта :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Разбира се - друго си е да си увековечиш лъсналото четирибуквие, положено по предназначение върху толкова пропилени пари. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Разбира се, Точка. :)))) Сетих се, че златото е идеален фон за изделията на четирибуквието.Пасват си цветовете.
    Мисля и друго...трябва да сложа точка на тия ...теми. Тази трилогия от последните три изцепки е достатъчна. Трябва да сменя плочата :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Винаги ще има такива неща. Оливане отвсякъде, но изглежда, че наистина многото пари не действат много здравословно на някои:)

    ОтговорИзтриване
  8. Да не им се сърдим на хонг-конгци-влече ги жълтия цвят :D

    ОтговорИзтриване
  9. Кръстю, ти си решаваш за какво да пишеш, това си е твоето местенце. Между сериозното от време на време трябва и нещо за разпускане или изпускане на парата. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Zvetanka Shahanska - май на никого не действат здравословно.Само дават възможност за лечение в по-скъпи и луксозни болници:)))

    ОтговорИзтриване
  11. Kal4o -Да!Чак и със задника си искат да го видят :))

    ОтговорИзтриване
  12. Точка ,струва ми се, че при мен е обратното, покрай парата трябва и нещо сериозно.
    Ама е трудно в жегата сериозност :))

    ОтговорИзтриване
  13. Кръстю,
    добре че не си постнал някоя йогиска тоалетна с пирони вместо чиния :))

    ОтговорИзтриване
  14. Емо - и там има голяма тръпка, ама иска голяма тренировка , пък тук е лесно, даваш 25 бона и това е. Даже някой може да си вземе разхлабително и да кара по-дълго :)))

    ОтговорИзтриване
  15. todor- виж, това не ми мина през ума- цветова зависимост,...ами негрите?- сигурно брикетите ги влекат (смях)

    ОтговорИзтриване