петък, 23 юли 2010 г.

Фотоапарати и свински уши за кучета


Днес малко почивка, идват ми разни работи на ума за споделяне, но пак ми е едно особено...Замислих се пак за нещата от живота ...за тази блог-сфера, ли е, куб ли е, буца ли е...За някои колеги и колежки, за младите, за внучката...
Една съседка не може да казва диск - вика "Космо дикс"- на мен пък ми е по-трудно - дикс, впрочем, вече и двете ми са трудни...(смях)

Накрая казах : Бручч-чшшш !

И понеже доста се впечатлих от едно нещо, реших да направя една неплатена реклама :

Огледално рефлексен фотоапарат (SRL), Mamiya RZ33. - $18000 (няма грешка в нулите) Получавате: широкоформатна CCD матрица 33Мp съвместима с оптиката на Mamiya RZ, възможност за смяна на портретни и пейзажни режими на снимката, ISO 50-800, 1 кадър в секунда, поддръжка на RAW- формат и невероятно качество на снимките. Освен това апаратът поддържа и снимки направени с iPhone, iPod, iPad. Пълния комплект се състои от тяло Mamiya RZIID, цифрова Mamiya DM33 от задната страна, батерии, кабел и зарядно.

Вижте видеото.Който разбира, разбира за какво става въпрос, а който не разбира, усеща.
Естествено, че не е за мен, той е за професионалисти и то яки.Но...хубавото си е хубаво и да го гледам на клип.




------------------------------------------------
Аз сега (от 5 дни) съм с ТОЗИ.
Естествено, че се хваля ,то май от тук трябваше да започна, винаги съм бил любител на KODAK. За мен като любител е идеален....най ме плени оптичният зум(26Х!!!) , и нЕкои подробности,...то си пише там..даже не съм го разучил подробно.Купиха ми го от чужбина,но Гугъл каза, че и тук го има..
Снимката на Крис (горе) е със стария Кодак и е от миналата година. Това в "ръцете" и е варено-пушено свинско ухо, кучешки деликатес ,който и купуваме от спец.магазини за храни на дом.любимци за рожденния и ден ...скъпи са. Вероятно я има и в другия блог, сега не ми се рови.
----
Какво нещо е човекът,нали?! Не се радвам на това, което имам, а..."На бивола окото все в просото". Mamiya RZ33.- пусти бастун, карбонов (смях^2)
----------------------
снимка - авторът

7 коментара:

  1. Честито! Супер фотоапарат имаш, радвай му се и прави снимки:)За другия скъпарски професионален- за какво да говорим...Като имаш сега този фотоапарат , очаквам повече снимки тук:)))И кучето е готино, радвай се и на него- имаш толкова поводи за радост. Пак дълбоко си се замислил нещо. Хайде, лека вечер! А пък Крис гледа доволно:))))

    ОтговорИзтриване
  2. Zvetanka Shahanska , благодаря, тегли ме Фотошопа...А тоя зум, много е добре за птички и животинки, плашат се иначе.
    Без да искам, се е получил ефект, който въобще не предполагах - виж как се подредиха две кучки една под друга...Крис и оная от клипчето.И двете хубави...(смях)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда голямо "жУвотно" този Kodak. А на снимката белият цвят е обхванал кадъра-не знам кучето ли е толкова чисто /баси, аз съм по-мръсен/или нещо от настройките :D :D
    А с този за многото "дойче марки" какви снимки бих направил...... :D

    ОтговорИзтриване
  4. Kal4o - Този Кодак , като съпоставка -възможности -цена е много точен. това 14 не е малко, но зума, зума -26Х е голяма работа,ти знаеш...Едно е оптчен, друго дигитален бъзик!
    За ония другия...там няма думи.
    За снимката - няма настройки, той старият си беше на ауто. Кучката наистина е бяла, беше къпана преди да е снимана и плочките измити..то си личи, виж и космите на краката.
    Няма фотошоп и като си помисля, ефекта идва от самото дворче - светлината се "хваща" добре..
    ----
    А тия от Mamiya здрава комбина избичиха с Apple.
    Ама аз сиуважавам и Кодак-а , стари кучета са :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Няма ли да снимаш с него?? Стига фотошоп, дай малко реалност:)))Това е шегичка. Прави каквото ти на сърце:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Zvetanka Shahanska - Избягвам да се мотая из жегите...Сърцето. Аз наистина сериозно срах отгоре си...Така е, когато човек като млад е безотговорен към здравето си...пък и към всичко :)
    Сега фотоапарата ми е основно за семейни тържества, да стават хубави снимки.Но наесен, като се захлади....:)

    ОтговорИзтриване
  7. Просто ти завиждам за фотоапарата, благородно разбира се :))
    Списание " Осем" е обявило конкурс за снимки от дивата природа, в това число и буболечки - защо не участваш?

    ОтговорИзтриване