Тиквите са голяма работа!
Въпреки, че един колега от Троянско казваше, че Балканът ражда хора, а полето тикви...
---
Баба ми ги правеше много добре със сушени сливи, стафиди, орехи и карамел На фурна, във фурната на печката с дърва...
---
На клипчето се разглежда житейският път на една тиква, която наистина е голяма работа :57кг и 210см обиколка, съпроводено с песен .
Честит понеделник и дано работата ви до петък даде такъв резултат като на клипа !
------------------------------
снимки и колаж - авторът
Въпреки, че един колега от Троянско казваше, че Балканът ражда хора, а полето тикви...
---
Баба ми ги правеше много добре със сушени сливи, стафиди, орехи и карамел На фурна, във фурната на печката с дърва...
---
На клипчето се разглежда житейският път на една тиква, която наистина е голяма работа :57кг и 210см обиколка, съпроводено с песен .
Честит понеделник и дано работата ви до петък даде такъв резултат като на клипа !
------------------------------
снимки и колаж - авторът
Кръстю, закърмена съм с приказката на колегата ти. Баща ми, бог да го прости (също от този край), често я повтаряше. Много пъти съм се чудела кои гени надделяват в мен. Май само външно приличам на него, дрънченето на кухо понякога е от другаде. Което изобщо не ми пречи да ги обичам много - печени в разни варианти или на рачел. А кебап в тиква е нещо много вкусно. :)
ОтговорИзтриване:D Колективното съзнание е голяма работа - тая заран рола ми в TBL пълен с тикви!
ОтговорИзтриване... И въобще не се сещам за Душко Добродушков, не! :D
Оранжево-зряла и сладка седмица на всички! :)
Точка, те такива приказки винаги стават шлагери, но, не съм привърженик на кебап в тиква, обичам сладко и солено, но всяко на мястото си :)
ОтговорИзтриванеВиж, рачелът е голяма работа, само, че имам лош спомен от Балкана, беше мезе за сливова,аууу :(
Gloxy-Floxy, точно за него се сетих вчера като правих колажа :)))
ОтговорИзтриванеНаборе, целогодишно имам усещане за тиква и то много силно, особено сутрин като се погледна в огледалото.
ОтговорИзтриванеЩо не пуснеш в кръчмата някоя рецепта за печена тиква :)
Наборе, бях малък тогава и помня вкуса,кулинарията по него време не ме вълнуваше :))
ОтговорИзтриванеА за заглавието сега покрай тебе се усетих за двойното тълкуване, обаче сигурно ще кажеш, че не е смешно, а трагично :(
Добро утро! Тик-тик-тиква... :)
ОтговорИзтриванеpresly, добър ден! Станах много рано днес, тиквата е хубаво нещо!:)
ОтговорИзтриванеТова за полето и Балкана е така.Но също така е вярно, че в Балкана само картофи растат :)
ОтговорИзтриванеОх, цяла сутрин ме боли тиквата, преди малко пих аулин :)
ОтговорИзтриванеНина Симеонова, така е,то и от картофи става хляб, правила е баба ми, пък може и само картофи вместо хляб, лошото е, че не останаха хора и картофи да гледат, празни села:(
ОтговорИзтриване--
И в полето е така
lammoth , радвай се, значи има нещо в нея щом боли :))
ОтговорИзтриванеЕто това е друго нещо:)
ОтговорИзтриванеВ полето е пълно с тикви и сега ще започне сезонът на тиквениците :)
Или на варената тиква с прясно мляко :)
Значи днес е тиквен ден:)))Тиквата е вкусно нещо - печена, варена, тиквеник...С мед, с мляко, задължително канела. Вкусно! Поздрави и приятна вечер:)
ОтговорИзтриванеVal, тиквата е много траен плод и сезонът на тиквениците е дълъг :))))
ОтговорИзтриванеZvetanka ,откъде я спомена тая канела!
ОтговорИзтриванеСега пак ще се хиля, сетих се, че дядо ми много я мразеше и викаше на баба ми :
-Пак ли натика от от онова кафявото, дето мирише на спарен гъз?!
--
Какво нещо сме хората, различен вкус, а по колоритния изказ на моменти сигурно съм се метнал на него :))
Картината с тиквата е супер!
ОтговорИзтриванеekaterina vitkova, благодаря и добре дошла!
ОтговорИзтриванеТази вечер ядох варена тиква,обожавам я:)На село тиквите тази година бяха доста едрички и едва ги прибрахме,но няма как,такова богатсво макар и тиквено не се оставя:)Приятна вечер,Кръстю:)
ОтговорИзтриванеТиквата е полезна и за стомаха Живко, но да не изпадаме в подроности :)))
ОтговорИзтриванеЛека нощ!