понеделник, 11 октомври 2010 г.

Есен ІІІ - Усещане за тикви


Тиквите са голяма работа!
Въпреки, че един колега от Троянско казваше, че Балканът ражда хора, а полето тикви...
---
Баба ми ги правеше много добре със сушени сливи, стафиди, орехи и карамел На фурна, във фурната на печката с дърва...
---
На клипчето се разглежда житейският път на една тиква, която наистина е голяма работа :57кг и 210см обиколка, съпроводено с песен .
Честит понеделник и дано работата ви до петък даде такъв резултат като на клипа !


------------------------------
снимки и колаж - авторът


20 коментара:

  1. Кръстю, закърмена съм с приказката на колегата ти. Баща ми, бог да го прости (също от този край), често я повтаряше. Много пъти съм се чудела кои гени надделяват в мен. Май само външно приличам на него, дрънченето на кухо понякога е от другаде. Което изобщо не ми пречи да ги обичам много - печени в разни варианти или на рачел. А кебап в тиква е нещо много вкусно. :)

    ОтговорИзтриване
  2. :D Колективното съзнание е голяма работа - тая заран рола ми в TBL пълен с тикви!
    ... И въобще не се сещам за Душко Добродушков, не! :D
    Оранжево-зряла и сладка седмица на всички! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Точка, те такива приказки винаги стават шлагери, но, не съм привърженик на кебап в тиква, обичам сладко и солено, но всяко на мястото си :)
    Виж, рачелът е голяма работа, само, че имам лош спомен от Балкана, беше мезе за сливова,аууу :(

    ОтговорИзтриване
  4. Gloxy-Floxy, точно за него се сетих вчера като правих колажа :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Наборе, целогодишно имам усещане за тиква и то много силно, особено сутрин като се погледна в огледалото.
    Що не пуснеш в кръчмата някоя рецепта за печена тиква :)

    ОтговорИзтриване
  6. Наборе, бях малък тогава и помня вкуса,кулинарията по него време не ме вълнуваше :))
    А за заглавието сега покрай тебе се усетих за двойното тълкуване, обаче сигурно ще кажеш, че не е смешно, а трагично :(

    ОтговорИзтриване
  7. Добро утро! Тик-тик-тиква... :)

    ОтговорИзтриване
  8. presly, добър ден! Станах много рано днес, тиквата е хубаво нещо!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Това за полето и Балкана е така.Но също така е вярно, че в Балкана само картофи растат :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, цяла сутрин ме боли тиквата, преди малко пих аулин :)

    ОтговорИзтриване
  11. Нина Симеонова, така е,то и от картофи става хляб, правила е баба ми, пък може и само картофи вместо хляб, лошото е, че не останаха хора и картофи да гледат, празни села:(
    --
    И в полето е така

    ОтговорИзтриване
  12. lammoth , радвай се, значи има нещо в нея щом боли :))

    ОтговорИзтриване
  13. Ето това е друго нещо:)
    В полето е пълно с тикви и сега ще започне сезонът на тиквениците :)
    Или на варената тиква с прясно мляко :)

    ОтговорИзтриване
  14. Значи днес е тиквен ден:)))Тиквата е вкусно нещо - печена, варена, тиквеник...С мед, с мляко, задължително канела. Вкусно! Поздрави и приятна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  15. Val, тиквата е много траен плод и сезонът на тиквениците е дълъг :))))

    ОтговорИзтриване
  16. Zvetanka ,откъде я спомена тая канела!
    Сега пак ще се хиля, сетих се, че дядо ми много я мразеше и викаше на баба ми :
    -Пак ли натика от от онова кафявото, дето мирише на спарен гъз?!
    --
    Какво нещо сме хората, различен вкус, а по колоритния изказ на моменти сигурно съм се метнал на него :))

    ОтговорИзтриване
  17. ekaterina vitkova, благодаря и добре дошла!

    ОтговорИзтриване
  18. Тази вечер ядох варена тиква,обожавам я:)На село тиквите тази година бяха доста едрички и едва ги прибрахме,но няма как,такова богатсво макар и тиквено не се оставя:)Приятна вечер,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  19. Тиквата е полезна и за стомаха Живко, но да не изпадаме в подроности :)))
    Лека нощ!

    ОтговорИзтриване