четвъртък, 19 август 2010 г.

Натюр 100 морт # 11


Как бързо минават годините !
О ,времена, о нрави! - дето казал ония латинец, сетих се ,че в началото на т. нар. преход дори чалгата беше по-романтична.
"Ако имаш 100 марки (= 100лв) стигат ти за цяла нощ" , но всичко се променя ако не към по добро, то поне към повече (смях)
----
А българите щели да се броят през зимата ....Да видим колко останахме най-печените.В 2001 г бяхме 7 928 901 души.
Да живееш на инат , дето се вика :)
----
Музика - Ако имаш(е) 100 марки


--------------------------------------------------
илюстрация - авторът

16 коментара:

  1. Да, имаше и левовете в марки...А пък за другото-ние сме устойчив народ, какво ли не ни е минало през главата, не могат да ни катурнат току така, макар и доста сериозно да са се опитвали. А то като кажеш на инат - това си е сила:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Zvetanka Shahanska , инатът е много интересно нещо:))
    То не е воля, а нещо друго (смях)

    ОтговорИзтриване
  3. Най-печените ли?Може би най- непретенциозните. Казват ,че след ядрен взрив хлебарките оцеляват, а ние от едни политици се плашим и оплакваме:).

    ОтговорИзтриване
  4. Тъй,Владо,повече претенции, повече-нужди, повече проблеми :)

    ОтговорИзтриване
  5. Хлебарките оцеляват, заради щитоподобно вещество, съдържащо се в хитиновата им обвивка. Ягодите също оцеляват. Ние имаме ли защитно вещество против политически геноцид?

    ОтговорИзтриване
  6. Svetla,имаме всичко ,вадим го като му дойде времето :))

    ОтговорИзтриване
  7. Това от картинката ни е жизненонужно, за ей това сме глупаци

    ОтговорИзтриване
  8. При това преброяване вече ще се самоопределя като ромка. Стара мечта ми е и тогава ще мога вече да се чувствам щастлива, привилигерована и ухажвана гражданка на РБ.

    ОтговорИзтриване
  9. Точка, в циганските езици няма женски род за ром, ром е човек на един от циганските езици, правилното е циганин и циганка.
    Това ром и ромка дойде от полуграмотните ни журналисти и по-точно журналистки.
    И тук му е мястото да заявя , че в България циганите,архитектите и журналистите си приличат по едно : Който е напред е много напред, а всичко друго е пълна скръб. Средно положение няма.С първите две групи работя вече 33 години и може да ми се вярва мисля, а за третата - поправи ме ако бъркам(само да не си и ти журналистка- тогава смях)

    ОтговорИзтриване
  10. Лапсусът е поради желанието ми да се самоопределя с по-културната думичка. :))) Инак си употребявам не само цигани, а и други наименования, дето им пасват чудесно.

    Не съм журналистка, споко. Нямам талант за това, макар че правописът ми е доста по-добър от демонстрирания в нЕкои медии. :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Да ти кажа те не се обиждат от думата циганин, просто са си хитреци и усетиха бързо къде е келепира:)))
    Не си чула циганин да се върже на игрите на модерните по онова време пирамиди, нали?!(смях)
    А за да си печелив журналист и по-точно журналистка днес се иска един по-особен талант, които не е свързан толкова с писането(пак смях)

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей,Кръстю:)Не само марките,но и левовете едно време си имаха своята стойност:)А не е далече времето,когато няма да има какво да се брои,ако не прибавим към България Македония(изконна българска територия) и Беломорска Тракия:)Лек и прохладен ден:)

    ОтговорИзтриване
  13. Няма да има какво да се брои и с какво да плащаме - запътили сме се натам...

    ОтговорИзтриване
  14. Аполон, пожеланието за лек и прохладен ден прозвуча в унисон с броенето и ме разсмя:)Показваш голямо чувство за хумор :)))

    ОтговорИзтриване
  15. Zvetanka Shahanska, броенето е да видят има ли още материал да гласува (смях)

    ОтговорИзтриване