четвъртък, 26 август 2010 г.

Имам идея -2


Като гледам снимката на Народното Събрание ми дойде на ум, че девизът "Съединението прави силата " , не е актуален, даже никога не е бил повече от едно добро пожелание. Единствено Съединението от 6-ти септември е акт на някаква българска солидарност, който от своя страна е довел само до териториално, но не и до духовно обединение. Ако някога у нас някакво обединение е все пак възможно, то е на двама срещу трети. След като третият бъде отсвирен, двамата започват да се оглеждат за нов трети ,с който да образуват съюз и т .н. Бившата тройна коалиция е типичен и при това пресен пример. Създадена бе като брак по сметка, (Тук ще вметна, че при това наше разкрепостяване и демократизиране, едва ли би било проблем да дадем старта на бракосъчетаването по тройки. Нищо лошо, нали така, ще се спрат терзанията на по-нерешителните, които не могат да се спрат на един партньор), тази коалиция, както се видя, завърши с развод по италиански. Като кажем италиански обикновенно се сещаме за папата ,спагетите и мафията и тук му е мястото да отбележа, че за италианските мафиоти, ревностни католици, понятията традиция, чест, достойнство, семейство и пр. гевезелъци имат някаква, ако не и основна стойност, докато за нашите атеистични селяндури те са признак за слабост и недемократичност, но то е друга тема.
--
Мисълта ми е, че по актуално ще е трите думи от девиза да бъдат сменени с други три от станалия хитов преди година и нещо, рекламен слоган на едни вафли--"Не зяпай, лапай!". Не съм ги питал, но мисля, че авторите на рекламата от " Saatchi & Saatchi" няма да имат нищо против да влязат в историята по такъв начин.
--
Също така партиите трябва да наложат ротационен принцип на депутатите, т е ,за едно депутатско място през целия мандат да се сменят четири души, по един на всяка година. Депутат да може да се става само веднъж в живота (като в "Сделка , или не по НТ)
Освен това за депутати да не се избират хора с утвърден собствен бизнес. Това ще доведе до преминаване на цялото здраво, право и образовано до някъде население през коридорите на власта, а надписът " Не зяпай, лапай" който може да се направи светещ, дори намигащ ще му напомнят да прави, каквото ще прави, защото мандатът му тече , а другите чакаме.
---
Музикален фон - мисля, че не е лошо да си припомним това парче в четвъртък, пък и да оправдаем етикета (долу)


------------------------
колаж - авторът

23 коментара:

  1. Съединението от 22 септември? Имаш предвид това от 6-ти септември? Стават грешки понякога...

    ОтговорИзтриване
  2. Надписът не е задължителен. Един депутат от града, който отиде на стари години викаше:
    Никога не съм търсил пари, бе! Ама като станах депутат, те сами идват.Сами,бе! Са, кво да правя? Да ги върна, че друг да ги вземе ли?
    Просто трябва да се извъртим всички, но се притеснявам,че докато дойде нашият ред, няма да е останало нищо:)

    ОтговорИзтриване
  3. Ангел Грънчаров - да,груба грешка,хем писах статия за 6-ти ще го оправя, благодаря за ранната забележка :)

    ОтговорИзтриване
  4. Владо, то нашият няма да дойде, ама принципът е важен!:)

    ОтговорИзтриване
  5. А Кръстю не се знае на кого редът какъв:) Но идеята ти е много добра, и затова няма да се приеме:)

    ОтговорИзтриване
  6. Руми сигурно така ще стане, аз съм свикнал да не ми се приемат идеите, но дано го пробута някой:))
    То и без това нашата политика не се прави в София,и тук са само лапащи фигуранти

    ОтговорИзтриване
  7. Еееех! Това с „атеистичните селяндури“ направо ме грабна. Божо Димитров може само да ти завижда...

    ОтговорИзтриване
  8. Че какви са наборе?! (смях)
    Ти нали си Софиянец, кво ти пука :)

    ОтговорИзтриване
  9. Не е смешно, наборе. Това, че не вярваш в глупости и си роден на село не е недостатък. Поне според мен, но... както и да е.

    ОтговорИзтриване
  10. Аз също съм от село наборе, що се правиш, че не разбираш за какво иде реч?!Селеяндур в случая не значи родно място:)
    Значи те, разните глупендери със самочувствие могат да ме обиждат, че съм прост като баба си и вярвам на бабешки деветини, а те са много чуствителни, нежни душички, знаеш ли колко съм теглил с разни чукундури (не е смешно)

    ОтговорИзтриване
  11. Всеки е патил. Нали знаеш - на чужд гръб и сто тояги са малко... Разбирам, че става въпрос за особеност на характера, а не за месторождение. А вярата как я вписваш?
    Ако си православен християнин, за теб италианските католици би трябвало да са точно толкова неверници, колкото и българските атеисти. И въобще, каква е ролята на вярата? Нима и преди някой да измисли християнството не имало семейства, честност, достойноство и т.н. Нима съществуването им след това има нещо общо с Христос или с Мохамед, или...
    Много добре разбирам за коя част от обществото говориш. Едно не разбирам - какво общо има тук вярата?!

    ОтговорИзтриване
  12. Ех,наборе,остави за вярата ония имат СТРАХ от Бог, а нашите нямат от нищо
    Простака няма ли страх от нещо - знаеш какво е, родната полиция ни пази, вятър :)
    Сношната милиция пердашеше ,обаче,аз може и да съм против смъртното наказание, но изтърсването на прахоляка е много от полза за някои хора
    Другарите комунисти хич не бяха прости- няма религия, има пердах, а сега рай за простотията
    Остави тези интелигентски хълцаници и надежди ,че видите ли, науката ще ни направи по-добри, друг път

    ОтговорИзтриване
  13. И като разбираш за коя и КАКВА част говоря, ти какво го приемаш лично еднва ли не?!

    ОтговорИзтриване
  14. Ротационният принцип ми харесва.:)))

    ОтговорИзтриване
  15. Zvetanka, това беше основнота идея, след тази за триумфа на войнстващата простотия:)
    И така нищо не решават, едно, че каквото има да се решава е решено предварително и в повечето случаи извън страната, друго - всеки, ако не е далтонист вижда какъв флумастер му вдигат от първия ред:)
    Може би трябваше да отбележим, че далнотистите не са желателни, ама хайде, да не се обиждат :)

    ОтговорИзтриване
  16. Ами почти. Като се има пред вид, че съм нещо като атеист, а и всеки Софиянец е на крачка от селяндурина...
    И ти се правиш, че незарбираш, че всеки, всеки човек, та дори и християнин или италиански мафиот, може да изпадне в състоянието „не зяпай, лапай!“. Нали знаеш онази приказка от казармата - „дай му нашивка пък му гледай акъла“.
    Аз не споря за друго, а само за това, че освен „атеистичните селяндури“ и всеки друг може да стане за резил, а ти ми носиш от десет кладенеца вода!

    ОтговорИзтриване
  17. Абе, наборе, ти в кръчма не си ли псуван, бе, за това ли се хвана точно, човек не може едно възмущение, една ругатня да прасне тук :(
    Както и да е, извинявай прав си !
    Така е,всеки може, но мен ме е яд точно на тях най-много,по лични причини да кажем, и понеже блога е мой, или поне така ми се струва кеф ми е тях да попържам, пък ти им се цаниш за адвокат:)

    Дядо ми имаше една приказка :Лачен чепик да ме настъпи как да е, ама цървул ако е..... (смях)
    ---
    Натъжих се нещо, щракнах се с камерата на компютъра и си играя с нея в Illustrator-a, утре ще видиш какво направих
    Хубаво си играех с картинките, що ми трябва да пиша каквото и да е :(

    ОтговорИзтриване
  18. Значи,обикновенно се "съединяват" и когато ядат кифтетата(както се казва)(смях).Тогава няма партийни разногласия:)(как мислиш,дали каймата е истинска?)Що се касае до ротационният принцип,който предлагаш,осъществи ли се доста ще набъбнат милионерите в България.Една година като депутат е достатъчна да натрупаш състояние.Лека нощ,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  19. Прав си наборе. В твоя блог правиш каквото си искаш.
    Пощавай, ако има нещо.

    ОтговорИзтриване
  20. Не съм прав ,наборе :(
    Работата не е в блога
    Лека нощ :)

    ОтговорИзтриване