неделя, 29 август 2010 г.

Неделен поздрав # 31


Тая неделя поздравът ще е по-различен, понеже вчера (петък срещу събота) в съседите се празнуваше рожден ден и се наслушах на такъв ...стил музика, специално издирих най-таченото и пускано парче в тубе-то. Впрочем, музикалното оформление от тяхна страна е почти ежедневно, но не с такъв интензитет.Вдъхнових се дотолкова, че сглобих този тематичен колаж горе и то докато звучеше музиката, на която така или иначе не можех да спя, жената също, само кучката спа. Забелязал съм, че за голямата част от вас, е обидно дори свързването на думата "чалга" по какъвто и да е начин с вашият профил, но чуйте това, като за набора е желателно не само да го изслуша до края , а да го прекара през усилвател за да се чуе чак в клуба на ГЕРБ-Банкя!
---
И ето на какво попаднах : "...Да се държиш просто, това значи да не допускаш изкуственост в нищо, да се държиш пред хората като пред Бога. Тогава няма да гримасничиш, да остроумничиш и да правиш всякакви глупости. Да станеш прост - в това се състои промяната на нашия живот... . Тогава няма да погинеш, защото простотата е смирение.Доброто записвай на каменни плочи, а обидата - на водата.Бог прощава само на тия, които сами не си прощават."
Архиеп. Серафим (Соболев)

(Мисля за излишно, но все пак да добавя, че под прост не се разбира простак)
-
Ето, това не можах и не мога да постигна, напъва ме да споря, да се хваля понякога, макар и с мярка според мен ...Е, не съм чак като бившият ми бригадир, който прекъсваше опонента си :"Ай, сти"а си дрънкъл глупости, ша ти са изпразна на простата глъвъ"
-
Лек и весел неделен ден!
Praseto -Бручч!


----------------------------------------
колаж - авторът


20 коментара:

  1. Кръстю, разтърсена съм дълбокия смисъл, вложен от автора на текста на този шедьовър, от интересния сюжет, от богатството на изразните му средства и от сложния и многопластов образ, който е предал на лирическия герой.
    Кръшните балкански ритми са прекрасен и неделим фон на това гениално произведение, слушането на което ще ми държи влага поне една седмица.

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е шедьовър! Тъкмо мисля, че съм чул всичко и нещо такова ме изненадва. Преди години имах познат, който огласяше почти денонощно махалата, но със сръбска музика, а тя се слушаше донякъде. Още помня всяка дума на любимите му "Камъните падат", а когато се скара с гаджето три месеца пуска само "Ти си мъртва за мен":)

    ОтговорИзтриване
  3. Точка,благодаря,върна ме в час по литература в техникума:)
    Обстоен анализ !:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Винаги има ново,Владо, а твоят познат е направо лирик :)
    Моят в подобни случаи си пуща :"Не съм умрял ша знайш, за твойта слива, миризлива"- май, че от Хиподил

    ОтговорИзтриване
  5. :)))))))Много интересно и колоритно отвсякъде Кръстю:)приятна неделя:)чалгата трява да бъде забранена със закон ако питаш мен...

    ОтговорИзтриване
  6. Силвия Тенчева, благодаря, приятна и на теб, ама как ще я забраним, нали за това се борихме, всеки да се изразява свободно, хайде, върти, въртиииии!(смях)

    ОтговорИзтриване
  7. Уважаеми, нещо не разбирам връзката между моят блог, клуба на някаква партия в Банкя, дрънканиците на някакъв Архиеп. и чалгата. Със здраве и да се наспиш. Може да ти дойде друг акъл...

    ОтговорИзтриване
  8. Изслушах този шедьовър цели 5.47мин. Удивих се на търпението си. Много смислен текст :) А, за музиката просто нямам думи. Ще звучи дълго в главата ми и ще ме вдъхновва през идната седмица.

    ОтговорИзтриване
  9. Едва ли наборе, ти пий една две ракии, прочети го пак и може да разбереш, има време :))

    ОтговорИзтриване
  10. Нина Симеонова, ти спокойно можеше да го спреш,докато аз го изслушах четири ,или пет пъти, без да мога :))
    Има и друго, ако видиш живо прасе, или на снимка, няма начин да не се сетиш отново :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Бруччш :D :D
    Как ми се приходи на циганска сватба... :D

    ОтговорИзтриване
  12. :)) Тук пак е голяма веселба. Този път (добре, че предупреди писмено, иначе щях направо да го пусна) ще пожаля слуха си. "Ни ща да го слушам туй." - само ако съм на няколко питиета, ама доста, да нямам реакции, само тогава.

    ОтговорИзтриване
  13. това трябва да е новият прасешки химн :)

    ОтговорИзтриване
  14. Kal4o, и там съм ходил, дълга работа :))

    ОтговорИзтриване
  15. Svetla ,слушай, то е най-веселото :(

    ОтговорИзтриване
  16. lammoth, ако не ме бяха светнали комшиите, нямаше да го зная, но ако имаш време, виж страницата на която е в тубата, има и по-яки :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Кръстю цял ден се унасях и чак сега се сетих да взема слушалките на сина та да видя това прасе. помслих си че отсреща е свадба бе :)Ама 10 секуди.

    ОтговорИзтриване
  18. Така ли е вече на сватбите? Не съм ходил на скоро, ама и комшиите ми стигат :))))

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря за жеста, че ни поздравяваш:)Но, ще ме извиниш, но по никакъв начин и повод не можеш да ме накараш да слушам такава музика, ако ще да е обявена и за номер 1.Лека вечер :)

    ОтговорИзтриване
  20. Zvetanka Shahanska, ами комшиите ми са я обивили за №1, ти ако имаше такива, мале, мале (тъжен смях)

    ОтговорИзтриване