петък, 14 януари 2011 г.

Ноктюрно №1

Рекох да напиша някой ред, но не го имайте като начало на някаква серия от публицистично-нарцистични изяви :)
Стигат ми картинките,  след известно време блогуване повечето намират своето амплоа, или ниша и това е.
Един картинки, друг приказки, трети играе обществено - политически анализатор, (или аналлизатор, има и такива) а някои са заети само със себе си, което не е лошо и е най-близо до първичната идея за блог.

Най приятно се впечатлявам от хора, чиито блогове са продължение, или отражение на професионалната им изява! Няма да ги изреждам, за да не пропусна някой, но вие сте интелигентни хора и забелязвате! Това не можах да постигна в този живот - да се отдам на една идея и реализация...
---
На времето една секретарка, която ме недолюбваше, тук ще отворя една скоба : за разлика от много колеги аз нямах успехи сред секретарките и счетоводките, явно жените от този бранш не си представяха мъжете като мен... Та тая секретарка веднъж ми рече :
- Престани да занимаваш главния инженер със себе си и с произтичащите от тебе глупости!
Аз пък и казах да не се ядосва и и направих комплимент:
-Само една черта ми харесва много в теб!
Тя явно не знаеше номера и водена от суетно любопитство рече:
- И коя е тя?
-Тая, дето ти дели гъза на две!- весело отговорих аз.
- Педераст смотан!- не закъсня отговорът, но смехът надделя и някак си ледът между нас се поразтече, ако не стопи...
Да, тогавашните жени, дори и секретарки имаха повече хумор...А сега- като нищо някоя ще ме осъди за сексизъм и ще се облече прилично (според нея) от обезщението, което съдът ще ми друсне (смях)
----
Ето, мислех да споделя нещо сериозно в началото на годината,но явно не стана... Основното е, че стигнах до извода - за мен картинките си остават основно изразно средство, за политиката знаете мнението ми, за демокрацията, демонокрацията, комунизъма, алабализъма и пр далавери - също...

Не ми е забавно всеки ден да констатирам, че водата е мокра, че магаретата се търкалят и хвърлят къч, а овцете блеят...
Не да оправяме света и ближните си и в двата смисъла на богатия ни с двусмилици език (смях) а себе си, като не забравяме Какво и Кои сме ние, това е Целта на пребиваването ни на този свят, и както е казано :"Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света скърби ще имате; но дерзайте: Аз победих света." (Йоан 16:33)
---
PS - Гледам Владо вчера си реди душата за някаква фирма, една от многото, умишлено затрити, нарочно не поместих коментар...ще бъда честен, тъкмо щях да започвам поредната картинка, прочетох го и музата ми се вкисна:(
---
"Българинът не обича богатите" - се изцепват видни социолози и ложки на повикване  и ехото отеква в Мрежата, поето от щатните клакьори.
Ами как ще ги обича, като забогатяха пред очите му, на гърба му, а и малко по-надолу?!
"Другари, назначавам ви за капиталисти" - с присъщото си свежо чувство за хумор рекъл на времето покойния другар Луканов, си припомня с умиление някакъв мой набор- господин - другар, назначен капиталист по телевизията, скромен при това, той "изтеглил" само 17 милиона,които рзвъртял в честен(???) бизнес, като за начало отворил няколко заведения по Витошка, в които се събирал "Елитът",не им плащал за "охрана", между другото бил и юрист (не съм само аз с няколко занаята, кадърно поколение бяхме, кой каквото ще да казва)  и им раздавал полезни съвети в рамките на законното, разбира се (смях), но нищо лично, нямало куфарчета, имало списък в няколко(!!!) банки - отиваш и теглиш, тоест- не врат, а шия, забравих му името, но знам и други подобни, ама не ми се пише, впрочем няма и смисъл...След това по Виденово време върнаха кокошка за кон и - готово! Просто бизнес, пак нищо лично...
Е, имаше и такива на които не им дадоха наготово, а им дадоха възможност сами да си вземат, със сплесканите уши и бухалките, но те общо взето бяха дребни риби и задачата им беше да всеят "шок и ужас" сред населението, макар, че основната маса от тях нямаше нужния капацитет да го осъзнае (смях).
По нататък може и да напиша по нашироко за "Богатството на богатите" у нас, подкрепено и с примери от моя нескромен опит, но честно казано не изгарям от желание да си говоря сам и то в писмена форма...
Ало, "американците", да сте чули за митничарско селище по някой американски язовир, или по ония големи езера къде канадската граница?! И американският посланник, дето все дава съвети не сподели опит как са се справили с техните митничари (смях).
Хубавото на малката държава е, че както е казал един виден политик на времето (по памет) :"Една шепа народ сме, всички сме под една черга и си знаем миризмите и на парфюмите и на пръдните".
Впрочем, хубаво ли е наистина?
---
Днес няма "истинска" картинка - този "смехурко"  ще бъде запазен знак за такива лирични, писмени отклонения, с етикет "Ноктюрно", които ви обещавам, че няма да са чести!
Усмихнете се:)
Въпреки всичко бъдете весели и добри, който приживе постигне рая, ще наследи и ада, както е казано...
"Пачавра леке не хваща" пък е казал веселият народ и  пей си Пенке ле, кой ли те слуша :(
----------------
Честит петък с: Примирение - изп. Хайгашод Агасян, текст Радой Ралин


---------------------------------------------------------------
илюстрация - авторът

10 коментара:

  1. Съжалявам за музата. Все се надявам времето да отсее плявата, нали сме една шепа. Само, че много бавно става, а на мястото на един идва друг.Познавам и много свестни хора, които са успели по честен начин. От една страна зависи и от човека, защото познавам хора, които навремето са отказали парите(пък и аз съм бивш борец:)).
    Лек и спокоен петък!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, лек и на тебе!
    ---
    Владо, аз се ядосвам най-вече от това, че тая съсипия е умишлена и нищо не може да се направи :(
    Проблемът не е само в нас, като народ и държава, както знаеш политиката ни не се реди в София мнооого отдавна, това тук са само вариации по зададена тема:(
    Не е въпрос (само) до кадърност, или некадърност на дадени политици, или бизнесмени, което у нас, пък и по света напоследък е все едно:)
    Да! Уверен съм, че съсипията е умишлена и се провежда горе-долу по план, но скоро ще лъснат задниците на всички шебеци, още малко им трябва да се качат по клона, вЕрвайте ми:)
    Лошото е, че тогава няма да е до смях на никого

    ОтговорИзтриване
  3. Секретарката ти е била благодарна,бъди сигурен в това:)А днес не само,че сама ще се съблече пред теб показвайки чертите си,но и после,както казваш ще те осъди за това!Има нещо,което не разбирам.Щом българите са трудолюбив народ,защо аджеба потъваме все по-дълбоко в собствените си екскраменти?То не бяха куфарчета,кредитни милионери,криво разбрана демокрация и т.н. Има ли държава с по-лоши икономически показатели от нашата?Все някой друг е виновен!"Една шепа народ сме, всички сме под една черга и си знаем миризмите и на парфюмите и на пръдните"-кратко и ясно,браво на човека!Приятен петък,Кръстю!И за съсипията си прав,но най-лошото е че за нея ще плащат и нашите правнуци(тук няма смях)...

    ОтговорИзтриване
  4. Ами много просто, Живко!Навсякъде една огромна част от населението саа наемници! Неможе всички да станат собственици и бизнесмени:)
    Къде да работят като са трудолюбиви?! Имало работа за всички - дръжки! Производството умишлено се съсипва, промишленост ,селско стопанство!
    Работа в сферата на услугите, вятър работа - няма ли ПРОИЗВОДСТВО, няма просперитет
    А защо няма?! За да се правят молове и да се продават евтино световните боклуци!
    Някой има далавера! Така постепенно тази територия ще се обезлюди и мисли нататък!
    Това е ,за 20 години има ли 20 построени сериозни предпиятия, не гараж- проми :(
    Ни е с теб сме друга работа - интелектуален труд, но масата трябва да ПРОИЗВЕЖДА, а не да препродава

    ОтговорИзтриване
  5. Нещо не ми се анализира и искам само да ви пожелая слънчев ден:) Вие сте започнали да нищите сериозни теми. Всичко това си го знаем, но промяна липсва! Късмет!

    ОтговорИзтриване
  6. Че какво по-хубаво от визуално изразеното мнение ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Zvetanka, така е, но когато на човек му се докашля ,или допърди, единственият начин да му олекне е да се изцепи (смях)
    Друг въпрос е подбора, или наличието на аудитория:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Lili и аз мисля, че смехурко се получи доста сполучлив! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Кръстю,
    :) жената е имала просто чувство за хумор и симетрия ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Емо,да!Макар, че двете бузи не са точно еднакви,както и всичко, което ни е по две:)

    ОтговорИзтриване