четвъртък, 20 януари 2011 г.

Алегория № 12


PRESS...SOS...
---
"...Отличната пропаганда трябва да измисли лозунг, срещу който никой не би възразил, защото никой не знае какво означава, поради простия факт, че не означава нищо! Медийните експерти изобретяват или използват подходящи за отвличане на вниманието "крилати" и ключови думи, като: "демокрация", "гражданско общество", "обществен договор", "реформа", "валутен борд", "консенсус" и т.н...."
                                                                                                           Ноам Чомски
--
За него казват, че е анархист, социалист, той май твърди, че е социал-либерал, или либерален социалист, за мен винаги е било важно какво, а не кой го е казал...
За това може да цитирам и другарите Хитлер и Сталин и господата Чърчил и Рейгън. Последният може и да не блестеше с интелект като предпоследния, но беше хитър и чаровен селянин и екшън актьор... Беше казал нещо, което феновете му избягват да цитират :"Вече няма ляво и дясно, има горе и долу, бедни и богати".

Но друго си е хуманитарната школовка - учат ги, че има работи, които ако и да са верни, не е хубаво да се пляскат в прав текст в публичното пространство (смях).
---
Ето и нещо от мен, да не кажете, че само цитирам: У нас колкото едно нещо по не означава нищо, толкова се взема по на сериозно и казващият го се има за нещо.
---
Преди доста време, когато нямаше интернет, бях прочел следното шеговито(?) определение за циник (забравих чие):  "Човек, казващ на глас това, което другите само си мислят" (смях).
---
И нещо, отново по памет мисля, че от Радой Ралин:

Как ме мъчи всеки ден,
тоз въпрос едничък -
как да бъда откровен
и да бъда симпатичен.

---
Както и да е, "Шоуто трябва да продължи!" -да си го припомним:   
Queen  - The Show Must Go On


----------------------------------------------------------------
колаж - авторът
(3ds max +  Photoshop)

13 коментара:

  1. Има още едно нещо, което трябва да има задължително, независимо дали е директно споменато. Това е посочване на ВРАГ. Ако го няма, нито една идеология не ли оцеляла и месец. Това и Рейгън не го е пропуснал:)

    ОтговорИзтриване
  2. Изброените по-горе фрази "крилати" фрази са в речника и на днешните политици,Кръстю,но ако преди 20г. хората нямаха политически интелект и лесно можеше да бъдат манипулирани,днес вярват само на съдържанието в потребителската си кошница!Как ли би изглеждал света,ако другарите Хитлер и Сталин не бяха с болни в преносен и буквален смисъл амбиции?Приятен четвъртък:)Хареса ми и цитата ти от Радой Ралин,но "шоуто трябва да продължи"!Всеки път с нови персонажи,но еднакъв сценарий!

    ОтговорИзтриване
  3. Да, Владо - врагът е винаги необходим, толкова необходим, че го приемаме по презумпция:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Не думай, Живко, трябва да пипна и сценария:)))
    А шоуто няма как да спре!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Що се отнася до Радой.Той ми беше един от любимите творци.Имала съм доста разговори с него и прекрасни спомени за много скромен човек.Но какви творби само...А в политическата карта наистина темпото се засилва.Много пъти/ все по-често/ шоуто се повтаря, но сценария запазен.

    ОтговорИзтриване
  6. Да, pipi, актьорите също се сменят, но на нашата сцена се задържат доста дълго:)

    ОтговорИзтриване
  7. pipi, прощавай, новият ти псевдоним има ли общо с дългото чорапче?:)

    ОтговорИзтриване
  8. Така е, наборе! Шоуто продължава. Лошото е, че в него ние играем педалите на йониката, че ако не и по-лошо... Трябва да сме оптимисти :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Сценарият е един и същ, играчите може и да са различни хора, но всъщност са еднакви, рано или късно се провалят, защото не могат да надскочат нивото си на компетентност...на нас не ни остава нищо друго освен да ги наблюдаваме, кой докъде ще го докара...

    ОтговорИзтриване
  10. Наборе, то нямаме кой знае какъв избор, да му мислят младите :(

    ОтговорИзтриване
  11. Zvetanka, ние наблюдаваме, ама билетите поскъпват от ден на ден и какво ще става,ще видим
    dum spiro spero!

    ОтговорИзтриване
  12. Кръстю - браво! Скоро си мислех да пусна един пост за:
    -национален значимия приоритет за развитие на Чиренските носачки
    -споделена гражданска отговорност в обществения договор при вземането на държавен заем....
    за демагогията на думите - употребявани от поитиците, но ме домързя :))
    И мен ме мързи понякога :))

    ОтговорИзтриване
  13. Извинявам се предварително за леко гнусния коментар, който ще споделя.
    Но вижданията ми са, че ние (България) сме като автоимунно заболяване. Изяждаме, разрушава и унищожава ме сами здравите тъкани, клетки и органи в собствения си организъм. Държавата ни бавно загива! В един труп микробите го разлагат от вътре навън и той се подува и подува и в един прекрасен миг, той ще се пръсне и това ще бъде края на краят. Ето така ми изглежда България и нейната политика и съдба :(
    Още веднъж се извинявам за думите си.

    ОтговорИзтриване