неделя, 12 септември 2010 г.

Политическа карта на света


Не е нещо ново, има я къде ли не из мрежата, аз просто я оформих по-прибрано , с по - едра легенда , и не мисля да я коментирам.
Ще припомня, че в предишни материали, дето бях публикувал за щастието, хората в Конституционните и парламентарните монархии твърдят, че са най-щастливи и доволни от живота си.
Както знаете, скала , или мярка за щастие няма , за това статистиките се базират на твърдения на жителите.
--------------------------
колаж- авторът

16 коментара:

  1. Много интересна карта. Аз не съм я виждала. Човек може да се замисли...

    ОтговорИзтриване
  2. мдам, човек може да се замисли за нашия "монарх", да пукне дано

    ОтговорИзтриване
  3. Кръстю, независимо кой ще управлява обикновения човечец, всичко опира до съзнанието и манталитета му.
    На българина и Господ да му сложиш, пак ще е вечно недоволен от всичко, ще псува на масата и няма да прави нищо, за да промени положението си.

    ОтговорИзтриване
  4. Цветанка, така е,то човек винаги има за какво да мисли, но трябва и почивка :)

    ОтговорИзтриване
  5. Фроги,нашият е условно казано :)
    Знаеш,че и баща му и дядо му не са нашенци :(
    А нашите, нали знаеш?!:(

    ОтговорИзтриване
  6. Точка, знаеш ли какво каза един турчин, който беше на гости на български турчин?!-
    "Ние, турците сме прост народ, ама един умен да има,той ще е начело, а вие сте умни и кадърни хора, но най-простите и нахалните се извират на преде ви" :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Дааа,ние сме парламентарна Република!Колко жалко!Преди бяхме Народна Република и не чак толкова старите хора,казват,че са живеели добре,нищо,че са купували банани и портокали само по Нова Година.Не симпатизирам на политически партии,защото според мен управляващите(до този момент) управляват май само авоарите си за сметка на народа.Едно не ми е ясно обаче,как при социализма е било възможно да си купиш кола,апартамент,да построиш къща,да изучиш децата си,да има безплатно здравеопазване ,а днес с доходите,които имаме да не можем да си купим няколко квадрата жилищна площ в София например.Ако си гледал тази вечер новините по канал 1 или по БТВ щеше да чуеш абсурдното,че апартамент в София струвал колкото имат в Флорида и то с басейн!Ако това не е абсурд...

    ОтговорИзтриване
  8. Аполон, грубо казано и преди и сега- Абсурдистан- виж в другия ми блог,DUM SPIRO SPERO - 1, има линк вляво, под "Виж и ", там един господин разсъждава по темата, последната и предпоследна статии, да не повтаряме и тук :))

    ОтговорИзтриване
  9. За страните от английския кръг на внимание знаех, че са парламентарни монархии, но убий ме /недей :D :D/, не знаех, че африканците са толкова президентски. Мислех, че се управляват от хунти или др. вид авторитаризъм :D :D

    ОтговорИзтриване
  10. Кръстю, човече, идеален пост за човек като мене - покажИ ми картинка, и веднага ми става ясно за какво става въпрос.

    ОтговорИзтриване
  11. Прочетох статията и въпреки всичко днес не живеем по-добре от преди 1989г.Хората съдят по онова,което е в джоба им и какво могат да си купят с него.Както и да е .Спорове по този въпрос винаги ще има.Приятна вечер,Кръстю:)

    ОтговорИзтриване
  12. Kal4o, те са толкова президентски, колкото ние парламентарно-демократични, нали се сещаш за милиционера, дето викал :"Гледам над една врата пише -жени, влизам, то кенеф" :))))

    ОтговорИзтриване
  13. Aria , нали, ярко цветно и ясно :)
    Всеки сам да си прави изводи, то иначе, само спорим, пък Ония си тъкат платното :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Аполон, така е, обаче, ако ние двамата и мнозинството не живеем по-добре , има една малка част, които си подаряват апартаменти по света и искат летящи чинии :)
    Не, че преди нямаше ,но не беше чак така
    Впрочем, аз материално не съм на дъното чак, но си съсипах здравето :(

    ОтговорИзтриване
  15. То тези,които си подаряват апартаменти са навсякъде по света.Платил си много висока цена за да оставиш следа след себе си,но именно тази следа осмисля живота ти въпреки последствията върху здравето!

    ОтговорИзтриване
  16. Аполон, това за следата след себе си е така, но виж в другия блог, ако имаш време и желание за атеизма :))))

    ОтговорИзтриване