петък, 29 януари 2010 г.

??? - е това...


Не зная защо го направих това...Не можах да му намеря и име. Вероятно е провокирано донякъде от притчите на Gloxy Floxy и приказките на Владо, но само като персонаж, в никакъв случай не ги иронизирам или илюстрирам една ,или друга приказка, или притча...
Просто вместо с ...анатомията си ,рекох да си поиграя с Фотошопа..:)))
А на т.нар .подсъзнателно ниво вероятно има нещо, но не мога да го формулирам с думи...
Ще се радвам да видя вие как бихте го тълкували и именували:)

колаж - авторът

13 коментара:

  1. ...Понякога ,а на последък по-често и аз съм доста объркан...

    ОтговорИзтриване
  2. Струва ми се, че нета ти идва в повече.:)
    Не е зле да поговориш с хора от реалния свят, може и по телефона, ама да е "офлайн".

    ОтговорИзтриване
  3. :)) Не вярвам да сме те заразили с честоти, които не са твои, ... може би просто си вибрирал на тях по-дълго време, отколкото би вибрирал, ако не беше в нашата компания ... и воала:).
    Та какво да му тълкувам на колажа, той е точно толкова естествен, както и като отпечатам нещо сутрин да видя, че Руми или Влади са писали на същата тема или със същото заглавие.
    Та в крайна сметка ти си по-изненадан от това, което си сътворил, отколокото съм аз и отколкото сигурна съм ще бъде Влади:).
    Просто сме самосформирал се клуб по самородна магия, това е :).
    Хубаво че не отпечатах някой преден ден днешната притча за любовта между гущерката и крокодила, доколкото би могло да повлияе на твоите фотоинтерпретации, тогава наистина картината ти щеше да е чудновата за повечето хора :))
    Но и Алиса е права, понякога е нужно да прекараме малко повече време в реала, най-добре някъде сред природата, когато странностите,провокирани от виртуалния ни живот станат повечко.
    Не му се чуди толкова :)!

    ОтговорИзтриване
  4. @Алиса -- Права си, и на мен така ми се струва :)))
    Общуването ми офлайн не е така лесно по две основни причини : Говорът ми е шептене по техн.причини и не ме чуват всички добре..Налага се да повтарям, а това ме изнервя, тях също...:)))
    Близките ми свикнаха по устните ,ме разбират.
    Другата основна причина е, че не мога да посещавам любимата си кръчма, защото е много запушено, а гюрултията е такава, че и нормалния говор не гарантира винаги чуваемост..а в сладкарниците са малко хората с които имам какво да си кажа:)))

    ОтговорИзтриване
  5. @Благодаря за обстойния анализ, от полза ми е
    Впрочем, аз не се оплаквам ,просто правя ей така каквото ми текне и после гледам...забавно е.
    Само се страхувах да не тълкуваш обидно подобни сюжети :)))

    ОтговорИзтриване
  6. @Gloxy-Floxy - беше горното :)
    Впрочем,мисля да продължавам в тоя "стил":)))

    ОтговорИзтриване
  7. :)) Че какво му е обидното?!
    Напреди, докато чистех ориз, понеже главата ми беше свободна, хванах оня, любим на всеки ерудиран мъж, инструмент - бръснача на Окам :), ... та най-простото обяснение е, че ти имаш вътрешна, не знам доколко осъзната, съпротива срещу промяната на сюжета на класически приказки, независимо, че ти е интересно да ги четеш и интерпретирани по разни начини. Защото спомни си какво казах аз - от тази жаба принцеса няма да стане. Влади често казва "принцесите не са това, което бяха". И виж сега какво си нарисувал ти ... :))
    Сега ще бъда добричка и няма да ви побърквам с Други Обяснения :)).

    ОтговорИзтриване
  8. Мисля, че поставяш основите на нов стил - сюрвиртуализъм.
    Колажа можеш да наречеш „Нищо женско не ни е излишно“.
    Ако съм спечелил конкурса може да черпиш по една боза, но голяма! :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Ха сега де:)Аз също често чакам коментарите за да разбера какво точно съм създал, но в случаят съм затруднен.Може би Глоски е най-близо с последният си коментар.Светът се променя и най-уязвими сме по-възрастните. Децата вече растат с други герои. Скоро ми казаха,че мои неща са четени в училище на деца и се ужасих, но децата ги били възприели добре.Времената се променят и героите с тях, а дали е за добро никой не знае.

    ОтговорИзтриване
  10. @Gloxy-Floxy -- Да..благодаря, успокоих се,че не е обидно...Има много мнителни хора забелязах в нета...за това. Ще опиша тези дни един, два комични случая, които само като се сетя се разсмивам и ми се подобрява настроението...:)))

    ОтговорИзтриване
  11. @slavuncho--Да ,приемам заглавието, мисля, че е доста точно...А за конкурс-не,защо, просто ми беше интересно да видя как се възприма..Стилът,също, само,че аз навремето се бях самоопределил като "писюрреалист".:)))
    http://kjelqzkov.log.bg/article.php?article_id=18170

    ОтговорИзтриване
  12. @Владимир Иванов (krizt)--Владо, все пак,темповете с които се променяме ние ,хората ,мисля, че не са пропорционални на тия, с които се променя...техниката ,да кажем.
    Проблемът млади-стари е стар като света.
    Нормално е да ги разбират децата, а аз не съм притеснен и недоволен от тоя си изблик...просто се притесних /виж отговора ми на Gloxy-Floxy/ и мисля да продължа:)))

    ОтговорИзтриване